Η Περιφέρεια Αττικής απαντά στη Ρένα Δούρου για τις δράσεις προβολής και εξωστρέφειας

Το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Αττικής απάντησε στις αιτιάσεις της Ράνας Δούρου για τις δράσεις προβολής της Περιφέρειας ως εξής: «Με  αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η παράταξη Δύναμη Ζωής της κας Δούρου, με αφορμή την απόφαση που έλαβε η πλειοψηφία του ΠΕΣΥ Αττικής , για την υλοποίηση του έργου προβολής των υπηρεσιών και δράσεων της Περιφέρειας Αττικής στο ευρύ κοινό, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω: 


Πρώτον, οι δράσεις εξωστρέφειας και προβολής του έργου και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, αποτελούν αυτονόητη υποχρέωση κάθε αιρετής Διοίκησης προς τους πολίτες. Σε καμία περίπτωση οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αποτελούν βάσιμη αιτία, που να υποχρεώνει την εκάστοτε διοίκηση να αναστέλλει για μεγάλο χρονικό διάστημα την θεσμική της υποχρέωση να ασκεί τις αρμοδιότητες της. Η θητεία της σημερινής διοίκησης λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2023 και μέχρι την ημέρα αυτή, θα ασκεί με συνέπεια κι ευθύνη το έργο της. Προτιμούμε να μας κατηγορήσουν για υπερβάλλοντα ζήλο, από το να μας χαρακτηρίσουν αδρανείς. 

Δεύτερον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβολής για το οποίο γίνεται λόγος στην ανακοίνωση της κας Δούρου, δεν μπορεί  για μια σειρά από λόγους να αποτελέσει «εργαλείο» για την προεκλογική εκστρατεία της διοίκησης Πατουλη, όπως ψευδώς και συκοφαντικά η παράταξη της ισχυρίζεται. 

Και οι λόγοι είναι προφανείς κι αδιαμφισβήτητοι:  

– Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν αρχές Οκτωβρίου, όπως όλοι γνωρίζουμε. 


– Ακόμη κι αν από αύριο το πρωί ξεκινούσαν οι νόμιμες διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, ο απαιτούμενος χρόνος για την ολοκλήρωση των νόμιμων γραφειοκρατικών διαδικασιών ξεπερνά τους 5-6 μήνες. Δηλαδή πέραν του ορίζοντα των εκλογών. Κι όταν μιλάμε για διαδικασίες αναφερόμαστε μεταξύ άλλων στην προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού με τις προθεσμίες που προβλέπονται, την υποβολή προτάσεων από υποψήφιους αναδόχους, την αξιολόγηση τους από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, την ανάδειξη του προσωρινού αναδόχου, την πιθανή υποβολή κι εκδίκαση ενστάσεων ως την ανακήρυξη του τελικού αναδόχου, τον απαραίτητο έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την υπογραφή της σύμβασης και τον εύλογο χρόνο προετοιμασίας του αναδόχου για την υλοποίηση. Οι  5-6 μήνες που αναφέρουμε είναι το αισιόδοξο σενάριο, αλλά σε κάθε περίπτωση ξεπερνάμε  το χρονικό διάστημα που απομένει ως την προκήρυξη και διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών. 


Απορούμε λοιπόν με ποια λογική ισχυρίζεται  η κα Δούρου ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός υπηρετεί τις προεκλογικές ανάγκες της διοίκησης Πατούλη, όταν γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί πριν τη διεξαγωγή των εκλογών από τη σημερινή διοίκηση. Εκτός αν έμμεσα παραδέχεται η κα Δούρου πως και η επόμενη διοίκηση που θα κληθεί να υλοποιήσει το συγκεκριμένο επικοινωνιακό πρόγραμμα, θα είναι η διοίκηση Πατούλη. 

Τρίτον, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εξωστρέφειας χρηματοδοτείται με πόρους από το ΠΔΕ. Αν δεν προχωρούσαμε στη λήψη απόφασης από το ΠΕΣΥ για την υλοποίηση του, θα χάνονταν οι πόροι αυτοί και μαζί τους, θα χανόταν μια σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη του σημαντικού έργου που έχει ήδη υλοποιηθεί και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πολίτες της, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, καθώς και η  περαιτέρω ενίσχυση του brand name Αττική. 

Τέταρτον, μπορεί η παράταξη της κας Δούρου να έχει βάλει χαμηλά τον πήχη για την Αττική, όσο χαμηλές αποδείχθηκαν ότι είναι και οι δικές τους δυνατότητες να ασκήσουν διοίκηση κι έργο την περίοδο 2015- 2019. Η δική μας διοίκηση όμως δεν συμβιβάζεται. Έχουμε το σχέδιο, έχουμε τη βούληση, αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία για να πάμε την Αττική, ακόμη πιο ψηλά. 

Για μια ακόμη  φορά η παράταξη της κας Δούρου αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων. Με κουτοπονηριές, ψευδείς ανακοινώσεις  κι αστήρικτα επιχειρήματα, δεν μπορεί κανείς να κάνει το άσπρο μαύρο. Ούτε έχουν το δικαίωμα να κρίνουν εξ ίδιων τα αλλότρια. 


Στο τέλος,  το φως νικά πάντα το σκοτάδι». 

 

 

 

 

 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *