Γ. Πατούλης – Περιφέρεια Αττικής: “Ο Πειραιάς αλλάζει, μεταμορφώνεται – Πάνω από 100 εκατ. σε έργα και αναπτυξιακές δράσεις”

Σημαντικά έργα υποδομής που εξελίσσονται στον Πειραιά, επισκέφθηκαν σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. Πρόκειται για έργα που υλοποιούνται είτε από τον Δήμο είτε από την Περιφέρεια, με χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας.


Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν την Παλαιά Κοκκινιά όπου εκτελούνται αντιπλημμυρικά έργα, την περιοχή του Αγίου Διονυσίου όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η αστική ανάπλαση, το κλειστό γήπεδο «Π. Καπαγέρωφ» και δρόμους της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας όπου γίνονται ασφαλτοστρώσεις.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Πειραιά, όπου συζητήθηκαν εκτενέστερα τα έργα που υλοποιούνται στην πόλη, καθώς και μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν ήδη προγραμματιστεί να γίνουν το επόμενο διάστημα με χρηματοδότηση της περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε σχετικές δηλώσεις επεσήμανε: «Είναι ορατό πλέον πως τα τελευταία 4 χρόνια, ο Πειραιάς, με τη στενή και εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, μεταμορφώνεται, αλλάζει. Με πλήθος εμβληματικών έργων που χρηματοδοτούμε και σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών, τις ευρείες ασφαλτοστρώσεις που ενισχύουν την οδική ασφάλεια, τις σημαντικές αναπλάσεις σε περιοχές όπως ο Αγ. Διονύσιος και το Μικρολίμανο, αλλά και με την κατασκευή εμβληματικών αθλητικών υποδομών όπως η κατασκευή του κλειστού σταδίου “Π. Καπαγέρωφ” το οποίο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και όταν ολοκληρωθεί θα αποτελεί ένα σημαντικό αθλητικό τοπόσημο για την πόλη του Πειραιά».

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στον Πειραιά, με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ και αφορούν κυρίως έργα υποδομής, πάνω από 44 στον αριθμό. «Ωστόσο», όπως εξήγησε, «χρηματοδοτούμε και άλλες δράσεις με ισχυρό κοινωνικό αλλά και περιβαλλοντικό πρόσημο, ενώ συγχρόνως στη διάθεση του Δήμου βρίσκονται επιπλέον 100 εκατομμύρια μέσα από τις ΟΧΕ, που προχωρούν γρήγορα. Πρόκειται για ένα σημαντικό εργαλείο, μέσω του οποίου ο Δήμος θα είναι σε θέση να υλοποιήσει επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης, όπως η ολοκλήρωση αναπλάσεων κεντρικών σημείων της πόλης και η υλοποίηση δράσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας».


Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την ‘εξαιρετική’ συνεργασία τους, δήλωσε: «Πρόκειται για έργα μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη της πόλης και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις συνοικίες του Πειραιά, τα οποία είχαμε θέσει ως στόχο από την πρώτη μας θητεία το 2014 και πλέον βλέπουμε μεγάλη επίσπευση, καθώς τα περισσότερα βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και αυτό μας γεμίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση. Αναφέρομαι στην εμβληματική ανάπλαση του Μικρολίμανου, στην ανάπλαση του Αγίου Διονυσίου, μια μεγάλη παρέμβαση σε μια κρίσιμη γειτονιά, στο κλειστό γυμναστήριο Καπαγέρωφ, έναν ιστορικό χώρο αθλητισμού, στο αντιπλημμυρικό έργο στην Παλαιά Κοκκινιά που αποτελούσε μείζον θέμα για την περιοχή και βλέπουμε πλέον ικανοποιημένους τους κατοίκους, στις ασφαλτοστρώσεις που πραγματοποιεί ο Δήμος και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στις παιδικές χαρές για ΑΜΕΑ, σε έργα που σχετίζονται με τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, καθώς και σε άλλα μικρότερα έργα.»


Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, που βρέθηκε στην επιθεώρηση των έργων, δήλωσε: «Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως κλειδί για την επιτυχία είναι η ομαδική δουλειά. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί με τον περιφερειάρχη μας, τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, και με τη συμβολή των άξιων υπηρεσιών μας, έχουμε πολύ αρμονική συνεργασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι αυτό το εξαιρετικό έργο που γίνεται στην πόλη. Με εμβληματικά έργα προϋπολογισμού που αγγίζει τα 100 εκ. ευρώ, τα οποία εκτελούνται μετά από χρόνια και αλλάζουν την πόλη. Τα βλέπουμε να παίρνουν «σάρκα και οστά» και αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όλους μας και για τη σκληρή δουλειά που κάνουμε καθημερινά».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Γ. Πατούλης – Περιφέρεια Αττικής: “Ο Πειραιάς αλλάζει, μεταμορφώνεται – Πάνω από 100 εκατ. σε έργα και αναπτυξιακές δράσεις””