3ο φόρουμ του ΣΠΑΥ –  Σπανός : Ανθεκτικές πόλεις με την χρήση της τεχνογνωσίας και τη συνεργασία, είπε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Στη σημασία της ανθεκτικότητας των πόλεων και των περιοχών όλης της χώρας αλλά και της Στερεάς Ελλάδας της οποίας η μορφολογία εμπεριέχει πολυμορφία και κατ΄επέκταση υψηλή επικινδυνότητα από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης, εστίασε ο περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Φάνης Σπανός μιλώντας στο 3ο φόρουμ του ΣΠΑΥ για την τεχνική νοημοσύνη και τις ανθεκτικές πόλεις.


Αναφερόμενος στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής ο κ. Σπανός επισήμανε ότι μας αφορά όλους όχι μόνο με την πολιτική διάσταση αλλά και με τη γεωγραφική «γιατί πραγματικά δεν υπάρχει νομίζω γωνιά της πατρίδας μας που με τον ένα τον άλλο τρόπο να μην βίωσε κάποιες συνέπειες». Παρατήρησε ότι στη Στ. Ελλάδα υπάρχει μια ιδιαιτερότητα να τα «βιώνουμε όλα αφού η μορφολογία της μας καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτους».

Πρόσθεσε ότι ως Περιφέρεια «προσπαθήσαμε να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή αναφορικά με την πολύ μεγάλη πρόκληση της ανθεκτικότητας», σχεδιάζοντας μια στρατηγική διαχείριση με την συνεργασία και την τεχνογνωσία, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα ειδικό λογισμικό και μία σειρά από τεχνολογίες για την υποστήριξη της διαχείριση των φαινομένων όχι μόνο στην πρόληψη αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια τους. Στο σημείο αυτό κ. Σπανός ανέπτυξε τις σχετικές δράσεις τις οποίες υιοθέτησε και ανέπτυξε η Περιφέρεια του όπως την καταγραφή και λειτουργία περισσότερων από 300 μηχανήματα έργου ιδιωτών με gps , κέντρο συντονισμού και παρακολούθησης από οθόνες στα drone κ.λ.π.

Ολοκληρώνοντας ο κ Σπανός έκανε λόγο για τα τεράστια οφέλη της τεχνολογίας και την αισιοδοξία που αυτή προσδίδει στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης, ενώ απευθυνόμενος στους παριστάμενους εθελοντές εξήρε το ρόλο τους αλλά και τη ανάγκη της περαιτέρω υποστήριξης τους με γνώσεις, με εκπαίδευση, με εξοπλισμό, σημειώνοντας ότι στη Στερεά αυτό επιτεύχθηκε μέσα από το πρόγραμμα leader αλλά «έχουμε πολύ δρόμο ακόμη καθώς ένας εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος εθελοντής αξίζει όσο 10 ελεύθεροι γιαυτό πρέπει να ληφθεί σειρά πρωτοβουλιών για τη βελτιστοποίηση και του θεσμικού μας συστήματος κ.α.»

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *