Peugeot: Οι απίστευτες δυνατότητες του ΑΙ

Τεχνολογικό άλμα με την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στο ψηφιακό της κόσμο, πραγματοποιεί η Peugeot.


Σύμφωνα με τη γαλλική εταιρεία η τεχνητή νοημοσύνη  αφορά όλα τα σύγχρονα μοντέλα της με το τελευταίας γενιάς i-Cockpit (η εσωτερική σχεδιαστική φιλοσοφία της Peugeot) που υποστηρίζει συνδεδεμένη πλοήγηση.

Συγκεκριμένα θα δοθεί στα νέα 208, 2008, 308, 308SW, 408, 508,508 SW, E-3008, E-Rifter, E-Traveller, E-Partner, E-Expert και σύντομα στο νέο E-5008, ενώ η ενεργοποίησή του θα είναι εφικτή μέσω Peugeot Service Store.

Σημειώνεται ότι αρχικά θα προσφέρεται πιλοτικά και θα είναι δωρεάν για τους πρώτους έξι μήνες. Η τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT στα οχήματα της Peugeot, στη δεδομένη φάση, αφορά τους πελάτες της σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και Βρετανία, οι οποίοι θα απολαμβάνουν την εν λόγω υπηρεσία στη γλώσσα τους.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT στο φωνητικό βοηθό της Peugeot; Η χρήση του καθίσταται πιο διαδραστική και διαισθητική, ενώ ο οδηγός λέγοντας τη φράση κλειδί “Ok Peugeot” μπορεί να ρωτάει σχεδόν τα πάντα, μέχρι και να κάνει διάλογο με το ψηφιακό βοηθό.


Για παράδειγμα, αν φτάσετε σε μια πόλη, μπορείτε να ρωτήσετε ποια μνημεία-αξιοθέατα αξίζει να επισκεφτείτε και να ακούσετε την ιστορία τους, ενώ το σύστημα πλοήγησης θα σας κατευθύνει για να φτάσετε εκεί.


Το ChatGPT όμως μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να απαντά σε ερωτήσεις. Αν για παράδειγμα τα παιδιά σας βαριούνται κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου ταξιδιού το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει ένα κουίζ για κάποιο θέμα που βρίσκουν ενδιαφέρον και έτσι να απασχοληθούν δημιουργικά.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *