Η νέα αγωνιστική Ferrari 296 Challenge των 700 ίππων

Το αγωνιστικό της νέας χρονιάς, τη 296 Challenge, θα αποκαλύψει η  Ferrari στα πλαίσια του «Finali Mondiali 2023».


To Finali Mondiali 2023 θα λάβει χώρα στην πίστα του Mugello από τις 26 μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, κλείνοντας την αυλαία του Ferrari Challenge Trofeo Pirelli για τη φετινή χρονιά.

Κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου, θα παρουσιαστεί το ένατο μοντέλο της  Ferrari στην ιστορία του Challenge Trofeo Pirelli, που θα αγωνιστεί σε Ευρώπη και Β. Αμερική το 2024.

Η 296 Challenge ενσαρκώνει τη νέα, καινοτόμα φιλοσοφία της έκδοσης δρόμου, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να αγωνίζεται στην πίστα. Ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε η 296 GT3 που έκανε το ντεμπούτο της τη φετινή χρονιά.

Έχοντας ως βάση τη 296 GTB, οι μηχανικοί της ιταλικής εταιρείας προέβησαν σε εκτεταμένες τροποποιήσεις στον κινητήρα και το αμάξωμα, ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση στην πίστα. Είναι το πρώτο αυτοκίνητο της ιταλικής εταιρείας στο οποίο τοποθετείται V6 κινητήρας με περιεχόμενη γωνία 120 μοιρών, συνεισφέροντας στο χαμηλότερο κέντρο βάρους.


O  υπερτροφοδοτούμενος V6 των τριών λίτρων αποδίδει, χωρίς υβριδικό σύστημα (όπως και στην 296 GT3) 700 ίππους και 740 Nm ροπής. Αυτό σημαίνει πως η ειδική ισχύς ανέρχεται στην τιμή ρεκόρ για την κατηγορία των 234 ίππων ανά λίτρο!pastedGraphic.png


Παράλληλα, οι αεροδυναμικές επεμβάσεις στο αμάξωμα, παράγουν εξωπραγματικές τιμές κάθετης δύναμης, που φτάνουν τα 870 κιλά στα 250 χλμ./ώρα με τη θέση της αεροτομής σε γωνία… επίθεσης.

Επιπροσθέτως, το νέο αγωνιστικό της Ferrari, υιοθετεί για πρώτη φορά το σύστημα ABS EVO Track το οποίο με την προσθήκη των κεραμικών φρένων εξασφαλίζει και διάρκεια στο φρενάρισμα στην πίστα και φυσικά πολύ μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης. Για να ολοκληρωθεί το πακέτο, η Pirelli εφοδιάζει τη 296 Challenge, με ειδικά εξελιγμένα ελαστικά της Pirelli σε ζάντες 19 ιντσών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *