Υπουργείο Εξωτερικών προς Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ποντίων: “Οι ακρότητες δεν έχουν θέση στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος”

Σε αυστηρό τόνο απαντά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που αφορά σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.


«Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση» διαμηνύει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Όλες οι χώρες είναι υπερήφανες για την ιστορία τους και όλες αξιολογούνται με βάση τη συμβολή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές. Η Ιστορία όμως κρύβει και σκοτεινές στιγμές που δεν πρέπει ούτε να λησμονούνται, ούτε να παραγράφονται, ούτε να παραποιούνται. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι αναμφισβήτητα μια από αυτές. Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Προκλητικοί» οι ελληνικοί «ισχυρισμοί», υποστήριξε η τουρκική πλευρά

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας απέρριψε τις αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων, κάνοντας λόγο για «αβάσιμους ισχυρισμούς […] ορισμένων ριζοσπαστικών ομάδων εναντίον της τουρκικής ιστορίας […] που τροφοδοτούν την εχθρότητα έναντι της Τουρκίας» και κατηγόρησε «ορισμένους πολιτικούς στην Ελλάδα» ότι «διαστρεβλώνουν τα ιστορικά δεδομένα».

«Συνιστούμε σε όλους τους κύκλους στην Ελλάδα να υιοθετήσουν ένα όραμα που θα επιτρέψει ένα περιβάλλον ειρήνης και συνεργασίας, αντί να συνεχίζουν την προκλητική ρητορική», σημείωνε η τουρκική πλευρά.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *