Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής το 19ο EAST MED – MULTI HALL & YACHT CHARTER SHOW – Έκθεση θαλάσσιων σκαφών- στον Πόρο.

Υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα χρονιά η διοργάνωση του 19ου  EAST MED – MULTIHALL & YACHT CHARTER SHOW, που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και το Δήμο Πόρου στο λιμάνι του Πόρου, στις αρχές Μαΐου. 


Το “EAST MED – MULTIHALL &YACHT CHARTER SHOW”, είναι η μεγαλύτερη έκθεση ναυλώσεων, βιομηχανικών σκαφών αναψυχής και καταμαράν στη Μεσόγειο. Για πρώτη φορά στην έκθεση συμμετείχαν σκάφη άνω των 24 μέτρων.

Στη διοργάνωση παρευρέθηκαν  πάνω από 60 εταιρείες yacht brokers, και περισσότεροι από 140 buyers, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κροατία, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ταϊβάν, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ελβετία, τις Μπαχάμες, την Ισπανία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Εσθονία, το Ισραήλ, το Μόναχο, την Τσεχία και την Ελλάδα.

Ο Πόρος το «διαμάντι του Αργοσαρωνικού», στο πλαίσιο της προώθησης του yachting και προσέλκυσης τουριστικών ευκαιριών στην ακτογραμμή της Αττικής, φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας. Περισσότερα από 100 πολυτελή σκάφη αναψυχής, πλήρως εξοπλισμένα με το εξειδικευμένο πλήρωμά τους, συγκεντρώθηκαν στο ιστορικό νησί του Πόρου, αναδεικνύοντας τη δυναμική παρουσία του ισχυρού σαλονιού του yachting στην Περιφέρεια Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής στο περίπτερό της, ενημέρωσε τους brokers και το κοινό της έκθεσης για τις δυνατότητες του παράκτιου και νησιωτικού χώρου της Αττικής για μια ποικιλία αξέχαστων διακοπών, μέσω του πλούσιου οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού τουριστικής προβολής της.


 Από την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής παρευρέθηκαν: ο κ. Θεόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Τουρισμό της Π.Α. και η κα Μαρία Παντελούς Προϊσταμένη του Τμ. Τουριστικής Προβολής της Δ/νσης Τουρισμού της Π.Α.


Ο κ. Κουτσγιαννόπουλος, μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Αττικής, στα εγκαίνια της εκδήλωσης και το ελπιδοφόρο μήνυμά του για την έναρξη «Μιας νέας περιόδου ανάπτυξης και επένδυσης του yachting με τη στήριξη της Περιφέρειας στον κλάδο, στις μαρίνες της Αττικής και στη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής φιλοξενίας των ταξιδιωτών του yachting».

Η μεγάλη συμμετοχή πολυτελών σκαφών στην τριήμερη εκδήλωση, αποδεικνύουν ότι ο θαλάσσιος τουρισμός είναι μια ειδική μορφή τουρισμού με ισχυρή παρουσία και δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης για την Αττική και τα ελληνικά τουριστικά σκάφη.

Με την ολοκλήρωση της έκθεσης τα μηνύματα από τους συμμετέχοντες προαναγγέλλουν την προσέλκυση όλο και περισσότερων σκαφών και επισκεπτών από όλο τον κόσμο στα νερά του Αργοσαρωνικού και τα νησιά της Αττικής, με θετικά αναμενόμενα αποτελέσματα για τον συγκεκριμένο κλάδο για τη φετινή όπως και τις  επόμενες τουριστικές περιόδους.

Η Περιφέρεια Αττικής απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους διοργανωτές της έκθεσης ΕΠΕΣΤ και Δήμο Πόρου για την αγαστή συνεργασία και την επιτυχία της διοργάνωσης.


 

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *