Βασίλης Κικίλιας: «Η οικονομία του τουρισμού κινεί τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα»

 

Τον καθοριστικό ρόλο των υψηλών επιδόσεων του τουρισμού στην ελληνική οικονομία και στη μικρή-μεσαία επιχειρηματικότητα υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ ”Παραπολιτικά 90,1”.


Ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα -και ειδικά η Αθήνα- δεν σταμάτησε να έχει τουρίστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και επισήμανε ότι η κίνηση αυτή έδωσε δουλειά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις ταβέρνες, στα εστιατόρια, σε όλο τον εμπορικό κόσμο, καθώς και στον κατασκευαστικό κλάδο και τον πρωτογενή τομέα. «Η οικονομία του τουρισμού -η οικονομία αυτή που είναι αναπτυξιακή τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα- κινεί τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, τους πολλούς, τη μέση ελληνική οικογένεια. Είναι λαϊκή οικονομία, φωτίζει περιοχές στην Αθήνα που ήταν για χρόνια υποβαθμισμένες, στηρίζει τοπικές οικονομίες σε όλη την Ελλάδα και σε ηπειρωτικούς προορισμούς, όχι μόνο νησιωτικούς», τόνισε.

Όσον αφορά στις προοπτικές για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι η σεζόν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς: «Έχουμε 58 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ”Ελ.Βενιζέλος”, η Ελλάδα είναι νούμερο 1 προορισμός για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έρχονται κάθε Παρασκευο-σαββατοκύριακο στην Αθήνα, είμαστε πρώτος προορισμός για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, ενώ φέτος 900.000 Σουηδοί αναμένεται να επισκεφτούν τη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Επικαλούμενος, δε, τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, σχετικά με τα ταξιδιωτικά έσοδα που αναμένεται να έρθουν στη χώρα το 2023, είπε ότι «μίλησε για πολύ περισσότερα από 18,5 δισ. ευρώ όταν πέρυσι ήταν 17,6 δισ. και ήταν θρίαμβος. Κάποιοι λένε ότι θα ξεπεράσουμε και τα 19 δισ. ευρώ σε έσοδα από τον τουρισμό» σημείωσε.

Όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «δεν βλέπω μπροστά μου αυτή τη στιγμή τίποτε άλλο πέραν της κάλπης της 21ης Μαΐου», εξηγώντας ότι «αυτή η κάλπη θα κρίνει τι θα γίνει στη χώρα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Γιατί αυτή η κάλπη θα είναι το σαφές μήνυμα από το οποίο θα εκκινήσει μία αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας -μία κυβέρνηση σταθερή- ή μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία και ενδεχομένως κάποιο άλλο δεύτερο κόμμα με το οποίο θα συνεργαστεί».


«Προσπαθούμε να πείσουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι μετράει η δουλειά μας κι όχι τα λόγια μας. Ποιοι ήταν εδώ αυτή την τετραετία και πάλεψαν, ποιοι απέδειξαν με έργα ότι στηρίζουν τους συμπολίτες τους. Και να υπάρχει και μια σύγκριση με την αξιωματική αντιπολίτευση και αυτούς οι οποίοι διεκδικούν ξανά την κυβέρνηση. Να δούμε, λοιπόν, τι έγινε πριν από μερικά χρόνια σε όλους τους τομείς ευθύνης και να γίνει σύγκριση με αυτά τα οποία κάναμε εμείς τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Βασίλης Κικίλιας: «Η οικονομία του τουρισμού κινεί τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα»”