Βαρβιτσιώτης: Ύφεση στα ελληνοτουρκικά φέρνει ο εγκέλαδος

«Η υποδοχή της ελληνικής βοήθειας και της ελληνικής σημαίας από την τουρκική κοινωνία ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας, για να μειωθεί η ένταση στις σχέσεις των δύο λαών», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο «Action 24».


«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το παράθυρο ευκαιρίας», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης. Η Τουρκία σήμερα, μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, είναι διαφορετική σε σχέση με πριν από δύο εβδομάδες, σημείωσε και διατύπωσε την εκτίμηση ότι «μπορεί να υπάρξει ύφεση στα ελληνοτουρκικά στους επόμενους μήνες», καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία ακροατήριο δεκτικό σε έναν μεγαλοϊδεατισμό, ο οποίος θα συνοδεύεται μάλιστα από πολύ δαπανηρές πολεμικές επιχειρήσεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στο περιθώριο της Διάσκεψης Δωρητών για τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «δεν είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που έκλεισε ποτέ την πόρτα του διαλόγου».

«Αλλά μία δύσκολη στιγμή, μια στιγμή αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, δεν μπορεί να διαγράψει μονοκονδυλιά τις διεκδικήσεις της Τουρκίας», οι οποίες εκφράζονται όχι μόνο σε επίπεδο ρητορικής αλλά και στα πλαίσια του ΟΗΕ, κατέληξε.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *