Βαρβιτσιώτης: “Η Δυτική Αθήνα μπορεί να κάνει το άλμα στο μέλλον”

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πολλαπλές και πρωτοφανείς κρίσεις», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», όπου δηλώνει περήφανος για την τετραετία που ολοκλήρωσε και εδραίωσε την Ελλάδα «ως μια χώρα με πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές εξελίξεις».


«Επαναφέραμε την Ελλάδα σε πρωταγωνιστική θέση στο ευρωπαϊκό στερέωμα, οχυρώσαμε τον Έβρο, αντιμετωπίσαμε την παράνομη μετανάστευση και μετατρέψαμε την τουρκική προκλητικότητα από διμερή διένεξη σε ευρωπαϊκό ζήτημα πετυχαίνοντας την καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο», επισημαίνει.

«Σε οικονομικό επίπεδο κορωνίδα των εμβληματικών επιτυχιών ξεχωρίζει αναμφισβήτητα το Ταμείο Ανάκαμψης», αναφέρει και υπενθυμίζει πως είχε την τιμή να συμμετάσχει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, «που έφεραν στη χώρα μας 72 δισ. ευρώ, περισσότερα από κάθε άλλο κράτος-μέλος κατά κεφαλήν».

«Μια αδιαμφισβήτητη εθνική επιτυχία. Μια ιστορική ευκαιρία για το μέλλον, που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» αποτελεί το κατάλληλο «όχημα» που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο μέλλον. Μέσα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που εξασφαλίσαμε, ο κόσμος θα δει να αλλάζει προς το καλύτερο η καθημερινότητά του».

Όπως σημειώνει, το Ταμείο Ανάκαμψης και οι ευρωπαϊκό πόροι του νέου ΕΣΠΑ θα φέρουν νέα πνοή στη Δυτική Αθήνα, στην οποία πολιτεύεται.


«Τα οφέλη θα είναι πολλά, στις υποδομές, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στον Πολιτισμό, στην εκπαίδευση, στην Υγεία, στο περιβάλλον, στον αθλητισμό, στον τουρισμό».


«Μέχρι πριν μερικά χρόνια, η Δυτική Αθήνα θεωρούνταν μια περιοχή με σοβαρές ελλείψεις, κυρίως σε υποδομές. Μια περιοχή με περιορισμένες προοπτικές. Η εικόνα αυτή έχει αναστραφεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια χάρη σε έναν συνδυασμό πολιτικών τόσο σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης όσο και σε επίπεδο περιφέρειας και δήμων».

«Με το Ταμείο Ανάκαμψης η Δυτική Αθήνα μπορεί να κάνει πλέον το επόμενο βήμα, ένα άλμα στο μέλλον» και τονίζει πως ήδη έχουν ενταχθεί έργα όπως η υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης σε Αιγάλεω και Αγία Βαρβάρα, η ανάπλαση του Ποικίλου Όρους, η ανακατασκευή του Θεάτρου Πέτρας.

Όπως αναφέρει η Δυτική Αθήνα δεν είναι αναπτυξιακά κορεσμένη και με τις σωστές πολιτικές και την ορθολογική χρήση των ευρωπαϊκών πόρων μπορούμε να γίνει ισχυρή, ψηφιακή, πράσινη και δίκαιη ανάπτυξη.

«Στις εκλογές οι Έλληνες θα κληθούν να συγκρίνουν και να αποφασίσουν. Θα επιστρέψουμε στο παρελθόν ή θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στο μέλλον», καταλήγει.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Βαρβιτσιώτης: “Η Δυτική Αθήνα μπορεί να κάνει το άλμα στο μέλλον””