Β. Κικίλιας: Οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι αγωνιστές και πρέπει να τους στηρίζουμε

«Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι τα λαϊκά στρώματα και η μεσαία τάξη. Είναι οι συνάδελφοί μου οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι αρχιτέκτονές, οι μηχανικοί, οι τοπογράφοι, οι άνθρωποι της ιδιωτικής οικονομίας, αυτοί οι οποίοι κουβάλησαν δυσθεώρητα βάρη επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτοί οι άνθρωποι είναι μαχητές και αγωνιστές της κοινωνίας και της ζωής» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος στην Α΄Αθήνας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.


Αναφερόμενος στη δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου περί επαναφοράς του συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών, τόνισε: «Φανταστείτε πως σκέφτονται οι πολίτες όταν αισθάνονται ότι ενδεχομένως το περίφημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει θα και πάλι θα υπερφορολογηθούν ξανά, άρα θα πληγεί ξανά η μεσαία τάξη που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι η Νέα Δημοκρατία μείωσε 50 φόρους και εισφορές, έδωσε αναπτυξιακή πνοή στη χώρα παρά τις πολλές κρίσεις που αντιμετώπισε, και το πέτυχε αυτό με αιχμή το δόρατος τον ελληνικό τουρισμό.

«Ο ελληνικός τουρισμός είχε ανάπτυξη το 2022, ανάπτυξη το 2023 και ό,τι υπερπλεονάσματα παίρνουμε, τα δίνουμε ξανά στην κοινωνία. Ο τουρισμός έφερε πέρυσι 17,6 δισ. ευρώ έσοδα. Κάναμε μία πρόβλεψη φέτος με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και των μεγάλων tour operators ότι τα ταξιδιωτικά έσοδα θα ξεπεράσουν τα 18,5 δισ. στη λαϊκή οικονομία, εκεί που ευεργετούνται και κερδίζουν οι αγρότες μας με τα προϊόντα από την ελληνική γη, οι 230.000 έμποροι που κερδίζουν από το τουριστικό προϊόν, η κατασκευή και το real estate, 40 επαγγέλματα, και οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό» υπογράμμισε ο Β. Κικίλιας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι στα πέντε κορυφαία τουριστικά brand του πλανήτη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *