Β. Κικίλιας για «Ναυάγιο» Ζακύνθου: Τα καραβάκια θα πηγαίνουν, αλλά δεν θα αποβιβάζουν

«Το «Ναυάγιο» της Ζακύνθου είναι πολύ σημαντικό αξιοθέατο, αλλά πάνω από όλα είναι η ασφάλεια των πολιτών» είπε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την εκ νέου απαγόρευση πρόσβασης στην διάσημη παραλία που εισηγήθηκε ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).


Ο υπουργός Τουρισμού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε, ότι «τα καραβάκια θα πηγαίνουν αλλά δεν θα αποβιβάζουν και οι τουρίστες δεν θα κολυμπάνε προς την παραλία. Έγινε χθες σύσκεψη και με βάση την εισήγηση του καθηγητή Λέκκα θα κλείσει το Ναυάγιο λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιστημονικά δεδομένα του ΟΑΣΠ δεδομένης της μεγάλης επισκεψιμότητας της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο» διευκρίνισε ο κ. Κικίλιας. Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνεται εκτίμηση της κατάστασης κάθε έξι μήνες και έπειτα από νέες επιτόπιες αυτοψίες.

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε κατολισθήσεις, αποτέλεσμα της σεισμικής δραστηριότητας, στην περιοχή. Άλλο η σεισμική δραστηριότητα, άλλο ότι διαβρώνονται τα πρανή, διευκρίνισε πάντως ο υπουργός.

«Κατά την άποψή μου είναι σωστή η εισήγηση του κ. Λέκκα. Το προλαμβάνειν κρείττον του θεραπεύειν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Για άλλη μια φορά ο τουρισμός θα στηρίξει την ελληνική οικονομία, είναι η κινητήριος δύναμη της οικονομίας, ο βασικός λόγος που είχαμε ανάπτυξη το 2022 ήταν και ο ελληνικός τουρισμός δήλωσε με αφορμή την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. «Οι κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, δεν τελειώνουν» πρόσθεσε.


Τέλος, έκανε λόγο για σημαντική αύξηση στο 10% ως αφίξεις ταξιδιωτών για το 2023 με βάση εκτιμήσεις από τη διεθνή Έκθεση τουρισμού ΙΤΒ του Βερολίνου.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *