Τζορτζ Τσούνης: « Έρχονται κι άλλες επενδύσεις από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές»

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζορτζ Τσούνης επεσήμανε σε ομιλία του στην εκδήλωση «The world ahead 2023 Athens Gala Dinner» που διοργάνωσε  ο Economist στην Αθήνα, ότι έρχονται νέες επενδύσεις από αμερικανικές εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ τόνισε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές.


«Είδαμε πολλές αμερικανικές επιχειρήσεις, από την Amazon Web Services, τη Microsoft, την JP Morgan και τη Meta, να κάνουν μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι καλύτερες ημέρες είναι μπροστά. Αύτη τη στιγμή έρχονται ακόμα περισσότερες αμερικανικές εταιρείες να επενδύσουν στο κοινό μας μέλλον. Αναγνωρίζουν τα ταλέντα στην Ελλάδα και τις μεγάλες δυνατότητες» είπε ο Τζορτζ Τσούνης.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, σε επενδύσεις στους τομείς της τεχνολογίας, των οπτικών ινών 5G, στον τουρισμό, στη ναυτιλία, στην ενέργεια . Μάλιστα στον τομέα της ενέργειας στάθηκε περισσότερο και είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως ηγέτη σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, για τη διαφοροποίηση των πηγών εφοδιασμού.

Για τις σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ ανέφερε ότι πορέ δεν ήταν πιο ισχυρές και αυτό οφείλεται και στη δουλειά της κυβέρνησης. «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρές, χάρη στη δουλειά της κυβέρνησης, του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, της επιχειρηματικής κοινότητας και πολύ εξ υμών».

Ο Ελληνοαμερικανός διπλωμάτης  τόνισε επίσης ότι είναι  πολύ υπερήφανος που αποτελεί τον  πρεσβευτή  των ΗΠΑ στην Ελλάδα διότι όπως είπε: «τα συμφέροντά μας και οι αξίες μας είναι ταυτόσημα».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *