Τρομάζει τον πλανήτη ο Πούτιν: «Η Ρωσία είναι έτοιμη να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία», ανέφερε το Reuters

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τρομάζει τον πλανήτη. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η Ρωσία συμφώνησε με τη Λευκορωσία και θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος της γειτονικής της και φιλικής της χώρας.


Το Reuters ανέφερε ότι το ρεπορτάζ του προέρχεται από πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Tass.

Το Reuters τόνιζε ότι ο πρακτορείο Tass της Ρωσίας ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε τη συμφωνία με τη Λευκορωσία για τα πυρηνικά όπλα και, μάλιστα, τόνισε ότι «μια τέτοια κίνηση δεν θα παραβίαζε τις διεθνείς συμφωνίες που απαγορεύουν τη διάδοση των πυρηνικών όπλων».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μάλιστα πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ είχαν τοποθετήσει πυρηνικά όπλα στο έδαφος Ευρωπαίων συμμάχων, οπότε η συμφωνία της Ρωσίας με την Λευκορωσία δεν είναι… εξωπραγματική και είναι μέσα στα διεθνή πλαίσια.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο έχει ζητήσει εδώ και καιρό από την Ρωσία να τοποθετηθούν τακτικά πυρηνικά όπλα στη χώρα του, η οποία συνορεύει με την Πολωνία, που αποτελεί και ΝΑΤΟϊκό έδαφος.


«Συμφωνήσαμε με τον Λουκασένκο ότι θα τοποθετούσαμε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία χωρίς να παραβιάσουμε το καθεστώς των συμφωνιών», δήλωσε ο Πούτιν σύμφωνα με το Tass.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *