Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη στη Μητρόπολη Αθηνών – Συρροή κόσμου για την εικόνα «Άξιον Εστί»

Στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου τίθεται προς προσκύνηση η ιερή εικόνα Παναγίας «Άξιον Εστί», τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Συλλειτούργησαν οι επίσκοποι Ανδρούσης Κωνστάντιος και Ρωγών Φιλόθεος, ενώ τον Θείο Λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης.


Μετά τη Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων, η διοίκηση του Αγίου Όρους, υπουργοί, βουλευτές, τοπικές Αρχές. Στη Μητρόπολη Αθηνών για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας του «Άξιον Εστί» βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την οικογένεια του.

Η ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» -από τον ναό του Πρωτάτου στο Άγιο Όρος- θα παραμείνει στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών μέχρι τις 15 Μαΐου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Τρισάγιο για τα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη στη Μητρόπολη Αθηνών – Συρροή κόσμου για την εικόνα «Άξιον Εστί»”