Τραγωδία στις ΗΠΑ: Σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι

Δύο ελικόπτερα Black Hawk του αμερικανικού στρατού συγκρούστηκαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης πάνω από το Κεντάκι το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους μετά από σύγκρουση δύο ελικοπτέρων Black Hawk του αμερικανικού στρατού κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής πάνω από τη βάση Fort Campbell.

Η βάση, που βρίσκεται στα σύνορα Κεντάκι-Τενεσί, 60 μίλια βορειοδυτικά του Νάσβιλ, φιλοξενεί την 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία και την 160ή Μεραρχία Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ο κυβερνήτης του Κεντάκι Άντι Μπέσιρ επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι υπάρχουν θύματα και ότι η πολιτειακή αστυνομία του Κεντάκι και το τμήμα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών της πολιτείας ανταποκρίνονται στο ατύχημα.

«Η κατάσταση των μελών του πληρώματος είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Nondice Thurman, εκπρόσωπος του Γραφείου Δημοσίων Υποθέσεων του Fort Campbell. «Η διοίκηση επικεντρώνεται επί του παρόντος στη φροντίδα των στρατιωτικών και των οικογενειών τους», συμπλήρωσε.


Τα ελικόπτερα Black Hawk της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας βρίσκονταν σε «αποστολή ρουτίνας στο πλαίσιο εκπαίδευσης» όταν συνετρίβησαν περίπου στις 22:00 τοπική ώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι.


Τοπικά μέσα αναφέρουν, από την πλευρά τους, ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 21:35 τοπική ώρα (01:35 GMT).

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *