Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι 2,5 ετών στο άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, με ένα κοριτσάκι μόλις 2,5 ετών να αφήνει την τελευταία του πνοή στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κοριτσάκι εντόπισαν νεκρό σήμερα το πρωί εργαζόμενοι του ιδρύματος. Το παιδί ήταν από τη Νιγηρία και διέμενε μόνιμα στη δομή.

Το κοριτσάκι χθες, Πέμπτη μετέβη στο Ιπποκράτειο και έγινε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή και επανεξέταση σε 10 ημέρες, με πιθανότατα χειρουργικής αντιμετώπισης στις αμυγδαλές (υπερτροφία αμυγδαλών και ρινίτιδα).

Δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του και επέστρεψε στη δομή. Όταν διαπίστωσαν οι εργαζόμενοι του ιδρύματος ότι δεν έχει τις αισθήσεις του, ειδοποίησαν και έσπευσε ασθενοφόρο με κινητή μονάδα, αλλά παρά τις προσπάθειες δεν κατάφεραν να το κρατήσουν στη ζωή.

Επί τόπου έσπευσε ιατροδικαστής, προκειμένου να ερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας, καθώς και ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Λιακόπουλος.


Για τα αίτια θανάτου του παιδιού αναμένεται να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον δήμο Θεσσαλονίκης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *