Τουρκία: Συναγερμός μετά από ένοπλη επίθεση κατά γραφείων του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ

 

Άγνωστοι έκαναν επίθεση με όπλα στα γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη.


Η ένοπλη επίθεση έγινε στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης, με ένα στέλεχος του κόμματος να ανεβάζει και φωτογραφία με τη σφαίρα που έριξαν  οι άγνωστοι δράστες η οποία πέρασε την τζαμαρίατων γραφείων και καρφώθηκε μέσα.

Ευτυχώς οι πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ οι ένοπλοι εξαφανίστηκαν μετά την επίθεση και τους αναζητούν οι αστυνομικές αρχές.

Όπως ειναι φυσικό όλα τα πολιτικά κόμματα καταδίκασαν την επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, που αποτελεί μέλος της συμμαχίας των 6 της αντιπολίτευσης που με μπροστάρη και κοινό υποψήφιο για την προεδρία τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αποτελούν το αντίπαλο δέος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επικείμενες εκλογές (14 Μαΐου).

Ο Εντογάν είχε απειλήσει την Ακσενέρ


Νωρίτερα από την επίθεση η Μεράλ Ακσενέρ είχε δεχτεί… σκληρή επίθεση και μάλιστα με απειλές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κριτική της για ένα νοσοκομείο που είχε τάξει ο Τούρκος πρόεδρος και δεν χτίστηκε ποτέ.


Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του την Ακσενέρ λέγοντας: «Να προσέχεις το όνομα μου. Με λένε Ταγίπ και το επώνυμο μου Ερντογάν. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν!».

 Μάλιστα, ο σύμβουλος του Καλού Κόμματος, Μπουρά Καβουντζού, απέδωσε την επίθεση στη «ρητορική μίσους, προσβολών και απειλών του Ερντογάν».

Η Μεράλ Ακσενέρ σχολίασε την επίθεση, απευθυνόμενη απευθείας στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον οποίο διαμήνυσε: «Η εποχή είναι στη δύναμή σου. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναγωνιστές μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα γραφεία μας Προεδρία της στην Κωνσταντινούπολη, κύριε Ρετζέπ! Σταμάτα τα “πιστόλια” που εκλαμβάνουν ως καθήκον τους τις απειλές σου. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα εσύ»!

Την επίθεση καταδίκασε και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, ο οποίος δημοσίευσε κι αυτός τη φωτογραφία με τη σφαίρα στο τζάμι των γραφείων του Καλού Κόματος. Ο Ιμάμογλου έγραψε: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό».


Και ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Σεγίτ Τορούν, καταδίκασε την ένοπλη επίθεση και ευχήθηκε «όλοι οι δράστες που εμπλέκονται στην πολιτική του φτηνού εκφοβισμού να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *