Τουρκία: Επίθεση Ερντογάν στην αντιπολίτευση για την Αγία Σοφία: «Που την αναφέρει ο Μωάμεθ ως μουσείο;»

 

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να μαζέψει ψήφους ενόψει των εκλογώβν στην Τουρκία. Ακόμα και την απόφασή του να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία χρησμοποίησε ο Τούρκος για να χτυπήσει την αντιπολίτευση, ενώ έβαλε στο παιχνίδι ακόμα και τον προφήτη Μωάμεθ.


Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης, ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπολίτευσης για το θέμα της Αγίας Σοφίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην κριτική που του έχουν ασκήσει για την απόφασή του να μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί την Αγία Σοφία δυο από τους ηγέτες της συμμαχίας της αντιπολίτευσης, η Μεράλ Ακσενέρ και ο Τεμέλ Καραμολάογλου.

«Η κυρία Μεράλ (σ.σ.: Ακσενέρ) έλεγε πως δεν μπορούμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία ως τζαμί. Φαντάζομαι η κυρία Μεράλ είδε το προεδρικό διάταγμα και την υπογραφή μου. Την ανοίξαμε! Ναι την ανοίξαμε!», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Τουρκίας ασχολήθηκε τον ηγέτη του Κόμματος Ευτυχίας, Τεμέλ Καραμολάογλου, ο οποίος είπε δημόσια πριν μέρες ότι ένα μέρος της Αγίας Σοφίας θα μπορούσε να μετατραπεί σε μουσείο.


«O Kαραμολάογλου λέει πως θα μπορούσε μέρος της Αγίας Σοφίας να γίνει μουσείο. Εσύ που άκουσες ή είδες την διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή που να αναφέρεται στην Αγιά Σοφιά ως μουσείο. Σε ποιο βιβλίο το διάβασες αυτό;». Ε, κύριε Τεμέλ είσαι στην ίδια πλευρά με τους άξεστους!».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *