Τουρκία: Αποχώρησε και διέσπασε τη «συμμαχία των 6» της αντιπολίτευσης η Μεράλ Ακσενέρ

Η Μεράλ Ακσενέρ αποχώρησε από την συμμαχία που είχαν κάνει τα 6 μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εκλογών στην Τουρκία και διέσπασε την «ομάδα».


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης από το βράδυ της Πέμπτης (2.3.2023) φάνηκε ότι υπήρχαν τριγμοί στη συμμαχία που ήθελε να κερδίσει την εξουσία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία.

Σήμερα (3.3.2023) οι τριγμοί όχι απλά επιβεβαιώθηκαν, αλλά ήρθε η ρήξη. Η Μεράλ Ακσενέρ, ανακοίνωσε ότι δεν συμμετέχει πια στη συμμαχία των έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης, καθώς διαφωνεί με την υποψηφιότητα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Όπως επισήμανε η επικεφαλής του Καλού Κόμματος (IYI): «δεν θα είμαστε ούτε στο τραπέζι του τζόγου, ούτε στο τραπέζι του συμβολαιογράφου για να εγκρίνουμε την υποψηφιότητα του (σ.σ.: Κιλιντσάρογλου)».

Παράλληλα, κάλεσε τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και τον δήμαρχο της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβά «στο καθήκον», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την προτίμησή της στους δύο δημάρχους.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Τουρκία: Αποχώρησε και διέσπασε τη «συμμαχία των 6» της αντιπολίτευσης η Μεράλ Ακσενέρ”