Το πρώτο και ιστορικό διάγγελμα του Βασιλιά Καρόλου: Θα σας υπηρετήσω με την ίδια αφοσίωση

Ιστορική ημέρα η 9η Σεπτεμβρίου 2022 καθώς ο Κάρολος Γ’, ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας απευθύνθηκε για πρώτη φορά στον βρετανικό λαό, μετά τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ. «Της οφείλω ένα τεράστιο χρέος», ανέφερε αρχικά ο βασιλιάς Κάρολος, συνεχίζοντας πως «η βασίλισσα Ελισάβετ έζησε μία πλούσια ζωή.


Η υπόσχεση που έδωσε να υπηρετεί τη χώρα είναι σημαντική». «Σε όλη της τη ζωή, η Αυτού Μεγαλειότης Βασίλισσα – η αγαπημένη μου μητέρα – ήταν έμπνευση και παράδειγμα για μένα και για όλη την οικογένειά μου και της οφείλουμε το πιο ειλικρινές χρέος που μπορεί να οφείλει μια οικογένεια στη μητέρα της».


Ο Κάρολος Γ’ θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς αύριο, Σάββατο (10/9), στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Το Συμβούλιο Διαδοχής θα συνεδριάσει αύριο στις 10:00 (τοπική ώρα, 12:00 ώρα Ελλάδας) στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου και η ανακήρυξή του ως βασιλιά θα αναγνωσθεί δημόσια μία ώρα αργότερα από τον εξώστη αυτής της κατοικίας και στη συνέχεια, την επομένη, σε όλες τις επαρχίες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *