Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον χαμό του Ευστάθιου Τσιτλακίδη: «Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν και τιμούν»

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συγκλονίστηκε όπως όλοι οι Έλληνες, μετά την σημερινή επιβεβαίωση του θανάτου του Σμηναγού, Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ο οποίος ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου F-4 Phantom που συνετρίβη την Δευτέρα στην Ανδραβίδα.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε την θλίψη και την οδύνη του για την θλιβερή είδηση και σε μήνυμά του στο Facebook έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σμηναγού.

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τη διπλή απώλεια (τη Δευτέρα είχε εντοπιστεί νεκρός και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, ο Υποσμηναγός Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας) και τόνισε ότι η Ελλάδα και η Πολεμική αεροπορία, θρηνούν και τιμούν αυτές τις απώλειες.

Αναλυτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Την εθνική οδύνη κάνει ακόμη βαρύτερη η είδηση της απώλειας του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, ύστερα από εκείνη του Υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα. Ο κυβερνήτης του μαχητικού μας έπεσε μαζί με τον συγκυβερνήτη του την ώρα του καθήκοντος, υπηρετώντας την πατρίδα.


Η σκέψη μου είναι στην οικογένεια του ιπταμένου Σμηναγού. Η Πολεμική Αεροπορία και ολόκληρη η Ελλάδα θρηνούν. Θρηνούν και τιμούν».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *