Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για τις εκλογές στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα έχουν στρέψει το βλέμμα τους τα ξένα ΜΜΕ λόγω των εκλογών και αφιερώνουν μεγάλα κομμάτια στην μάχη της κάλπης στη χώρα μας.


Τα περισσότερα ξένα ΜΜΕ συμφωνούν ότι οι εκλογές στην Ελλάδα θα πάνε και σε δεύτερη κάλπη, καθώς είναι δύσκολο να αναδειχθεί νικητής από τον πρώτο γύρο.

Το βρετανικό πρακτορείο Reuters ανέφερε: «Οι Έλληνες πάνε στην κάλπη χωρίς προοπτική για ξεκάθαρο νικητή».

Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν το CNN. «Οι Έλληνες ψηφοφόροι κατευθύνονται στις κάλπες για τις κομβικές εκλογές, αλλά δεν υπάρχουν πιθανότητες για καθαρό νικητή», ανέφερε το αμερικανικό δίκτυο.

«Ξεκίνησαν οι βουλευτικές εκλογές και ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κερδίσουν την απόλυτη πλειοψηφία», ανέφερε η Deutsche Welle, που είχε φωτογραφία ένας κύριο με τον σκύλο του στην αγκαλιά του μπροστά από την κάλπη.


Μεγάλες αναφορές έκαναν φυσικά στις εκλογές στην Ελλάδα και τα τουρκικά ΜΜΕ, που ανέφεραν κι αυτά ότι είναι σχεδόν απίθανο να βγει νικητής σε αυτή τη μάχη της κάλπης.


Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu τόνιζε ότι κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται πως θα σχηματίσει από τώρα αυτοδύναμη κυβέρνηση, ενώ έκανε αναφορά και στις δημοσκοπήσεις.

«Ξεκίνησε η ψηφοφορία στην Ελλάδα για τις γενικές εκλογές – Σχεδόν 10 εκατομμύρια ψηφοφόροι αναμένεται να ψηφίσουν σε μια “σκληρή αναμέτρηση”, όπου είναι απίθανο να υπάρξουν ξεκάθαροι νικητές. Η ΝΔ είναι στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις με δεύτερο τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κανένα από τα δύο κόμματα δεν αναμένεται να πετύχει την απόλυτη πλειοψηφία», ανέφερε το πρακτορείο Anadolu.

Η αμερικανική εφημερίδα, Washington Post, έβλεπε το θέμα και από το οικονομικό επίπεδο.

«Οι Έλληνες ψηφίζουν την Κυριακή στις πρώτες εκλογές, αφότου η οικονομία της χώρας τους έπαψε να υπόκειται σε αυστηρή εποπτεία και έλεγχο από διεθνείς δανειστές, που είχαν παράσχει κεφάλαια διάσωσης κατά τη διάρκεια της σχεδόν δεκαετούς οικονομικής κρίσης. Το αυξανόμενο κόστος ζωής απασχολεί κυρίως πολλούς ψηφοφόρους που πηγαίνουν στα εκλογικά κέντρα που είχαν στηθεί σε σχολεία σε όλη τη χώρα», τόνιζε η αμερικανική εφημερίδα εφημερίδα.


Το Al Jazeera είχε live ενημέρωση για τις εξελίξεις των εκλογών στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι το πιο πιθανό είναι να πάει η χώρα σε δεύτερες κάλπες.

Το Bloomberg και το Associated Press, τόνιζαν ότι υπάρχει η πιθανότητα συνασπισμού του πρώτου κόμματος με άλλες δυνάμεις, έτσι ώστε να βγει κυβέρνηση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *