Αίσιο τέλος στο θρίλερ με το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από φόβους για ύπαρξη βόμβας

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ με την πιθανή ύπαρξη βόμβας σε αεροπλάνο πτήσης από την Πολωνία, το οποίο προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα με την συνοδεία ελληνικών F-16. Οι έρευνες που έγιναν δεν εντόπισαν την ύπαρξη κάποιας βόμβας.


Το αεροπλάνο Boeing 738 της Ryanair, από την Πολωνία έστειλε ειδοποίηση για βόμβα πετώντας πάνω από την Ελλάδα. Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός. Πληροφορίες ανέφεραν ότι αμέσως απογειώθηκε ζεύγος ελληνικών μαχητικών F-16 για… παν ενδεχόμενο. Τα μαχητικά απογειώθηκαν από την Αγχίαλο και προσέγγισαν το πολωνικό αεροσκάφος πάνω από το έδαφος της Βόρειας Μακεδονίας. 

Τα ελληνικά F-16 συνόδευσαν το αεροπλάνο μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια.

Το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους:


Το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε απομακρυσμένο σημείο του αεροδιαδρόμου, που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη, που βρίσκονται αυτή την ώρα στο Ελ. Βενιζέλος.


Στο σημείο έσπευσαν αμέσως η Πυροσβεστική, ειδικό τμήμα των ΤΕΕΜ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 184 ενήλικες και 2 μωρά, ενώ το πλήρωμά του ήταν εξαμελές. Όλοι κατέβηκαν και οι έρευνες έδειξαν τελικά ότι δεν υπήρχε καμία βόμβα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Αίσιο τέλος στο θρίλερ με το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από φόβους για ύπαρξη βόμβας”