Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 21χρονου για τον ξυλοδαρμό 16χρονου επειδή φορούσε μπλούζα με διακριτικά ομάδας

Στη σύλληψη ενός 21χρονου προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, για περιστατικό ξυλοδαρμού με οπαδικά κίνητρα σε βάρος 16χρονου, ενώ αναζητείται ο συνεργός του.


Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, στην περιοχή του Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη,

Οι δύο δράστες του ξυλοδαρμού στη Θεσσαλονίκη, αφού προκάλεσαν σωματικές βλάβες στο ανήλικο θύμα, του πήραν την ζακέτα που φορούσε, με διακριτικά ομάδας και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ μετέφεραν τον 16χρονο σε κοντινό φαρμακείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο 16χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα με κακώσεις στο σώμα του, χωρίς ευτυχώς να βρίσκεται σε περαιτέρω κίνδυνο η υγεία του, ενώ άμεσα ξεκίνησαν αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό των δραστών.


Αργά το βράδυ συνελήφθη ο ένας εξ αυτών και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για σωματικές βλάβες και επιπλέον για ληστεία.


Ο 21χρονος συλληφθείς, αλβανικής καταγωγής, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, ενώ οι έρευνες για τον συνεργό του συνεχίζονται.

Επιπλέον, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, πέρα από τον 16χρονο, που κατέληξε στο νοσοκομείο, οι δράστες επιτέθηκαν και σε 20χρονο, που πήγε να βοηθήσει το θύμα της επίθεσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για την εξιχνίαση επίθεσης που έλαβε χώρα χθες σε βάρος ανήλικου, στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 21χρονου εμπλεκόμενου άντρα.


Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, απογευματινές ώρες χθες (02-05-2023), δύο άτομα, ένα εκ των οποίων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και κρατώντας μεταλλικό αντικείμενο μικρού μεγέθους, προσέγγισαν τον ανήλικο, ο οποίος περπατούσε με την παρέα του και αφού του επιτέθηκαν ασκώντας σωματική βία, του αφαίρεσαν ζακέτα που φορούσε, η οποία έφερε διακριτικά αθλητικού συλλόγου.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ο ανήλικος ημεδαπός, ο οποίος μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο της πόλης, όπου και νοσηλεύεται, ενώ επιτέθηκαν και σε 20χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσέτρεξε σε βοήθεια του παθόντα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δεύτερου δράστη.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, της ληστείας, της παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις και της παράβασης του Νόμου περί Όπλων, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *