Θεσσαλονίκη: Νέα υπόθεση «ψευτογιατρού» – Παρέσυρε στον θάνατο 5 ασθενείς

Συγκλονίζει η υπόθεση ψευτογιατρού στην Θεσσαλονίκη που οδήγησε πέντε ανθρώπους στον θάνατο.


Ο άνδρας κατηγορείται ότι έπειθε ασθενείς που έπασχαν από σκλήρυνση κατά πλάκας να δοκιμάσουν μία «πρωτοποριακή θεραπεία» με ενέσεις βλαστοκυττάρων.

Ο κατηγορούμενος δήλωνε νευρολόγος αντί για φυσιοθεραπευτής που ήταν και φέρεται να έχει εξαπατήσει 15 άτομα, οι περισσότεροι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Τα θύματα του ψευτογιατρού προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως από την Θεσσαλονίκη, άλλα και την Αθήνα, ενώ φέρεται να συνεργαζόταν και με έναν γιατρό στην Γερμανία, όπου μετέβαινε με τους ασθενείς για εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για κάθε μια ένεση με βλαστοκύτταρα χρέωνε από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια των θυμάτων. Συνολικά, απέσπασε 1 εκατομμύριο ευρώ.


Όσα φιαλίδια βρέθηκαν και ελέγχθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι δεν είχαν κανενός είδους φαρμακευτική ουσία, αλλά νερό.


Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία που έγινε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης από συγγενικό πρόσωπο θύματος.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται νεότερη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, ενώ σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης αναφέρει:

«Σε εξέλιξη έρευνα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για υπόθεση εξαπάτησης ασθενών με σοβαρά προβλήματα υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος πέντε εξ αυτών, ενώ παράλληλα οι δράστες αποκόμισαν μεγάλο περιουσιακό όφελος. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *