Θεσσαλονίκη: Μάχη για τη ζωή της δίνει η 39χρονη ερπετολόγος που δαγκώθηκε από οχιά

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει μια 39χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, η οποία πήγε να απομακρύνει φίδι από σχολείο και το ερπετό την δάγκωσε, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παπανικολάου.


Όλα συνέβησαν στις 17:30, όταν ο επιστάτης του 30ού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, εντόπισε ένα φίδι μέσα στο ισόγειο του σχολείου και το απομάκρυνε στον προαύλιο χώρο, χρησιμοποιώντας μια σκούπα. Άμεσα ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου και έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία τους σύστησε να απευθυνθούν σε ειδικό και έτσι στο σημείο έφτασε η 39χρονη εθελόντρια ερπετολόγος της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή».

Όταν η εθελόντρια έφτασε στο σχολείο το φίδι ήταν στον αύλειο χώρο και φαίνεται πως τη δάγκωσε όταν το έπιασε για να το βάλει μέσα στο κλουβί – τσάντα μεταφοράς. Η γυναίκα φέρεται πως υπέστη αναφυλακτικό σοκ και η υγεία της επιδεινώθηκε ραγδαία. Απαραίτητη κρίθηκε η διασωλήνωση της από τους διασώστες που έφτασαν επί τόπου και της χορήγησαν το αντίδοτο, ενώ στη συνέχεια τη μετέφεραν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 39χρονη φέρεται ότι δεν είχε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Η ερπετολόγος φαίνεται ότι πήγε να πιάσει το φίδι, φορώντας μόνο ένα γάντι, χωρίς τη χρήση κάποιου επιπλέον εργαλείου.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *