Θεοδωρικάκος: «Βάζουμε τέλος στα άβατα» – Επιχείρηση σε κτίριο του ΑΠΘ με 29 συλλήψεις

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για την στάση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου κατά της κάθε μορφής εγκληματικότητας και παραβατικότητας με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε κτίριο του ΑΠΘ, το οποίο προσπάθησαν να ανακαταλάβουν αντιεξουσιαστές.


Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο βάζουν τέλος σε άβατα και γκρίζες ζώνες.

Αναλυτικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε:

«Με πράξεις αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά κάθε μορφή εγκληματικότητας, βάζουμε τέλος σε άβατα και γκρίζες ζώνες ανομίας, αποδίδουμε τους δημόσιους χώρους στην κοινωνία. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά».

Η επιχείρηση


Η αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο του ΑΠΘ έγινε παρουσία δικαστικού και συνελλήφθησαν 29 άτομα. Η επιχείρηση έγινε μετά την προσπάθεια αντιεξουσιαστών να ανακαταλάβουν το κτίριο που ανήκει στο ΑΠΘ.


Το συγκεκριμένο κτίριο, στο οποίο έγιναν οι συλλήψεις, στέγαζε την αποκαλούμενη κατάληψη «Terra Incognita» από το 2004 έως τον Αύγουστο του 2020, όταν είχε πραγματοποιηθεί και τότε αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση του χώρου και τη σφράγισή του. Αποτελεί κληροδότημα του ΑΠΘ και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τάσκου Παπαγεωργίου και Ολύμπου στη Θεσσαλονίκη.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *