«Θα παραμείνουμε αρωγοί στο πολύτιμο έργο σας», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

 

Στους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τους οποίους αποκαλεί «ανώνυμους ήρωες της κοινωνίας μας», στον πρόεδρο Α. Αυγερινό και τη διοίκηση του Οργανισμού ΕΕΣ απευθύνει θερμά συγχαρητήρια ο περιφερειάρχης Αττικής και προέδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου.


Ταυτόχρονα εκφράζει τη σταθερή στήριξη του στο έργο που επιτελείται για την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων σε περιόδους κρίσης, όπως πρόσφατα στην πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών, των ασυνόδευτων ανηλίκων, των ηλικιωμένων και των αστέγων.

Προσφορά ιδιαίτερα κρίσιμη προς τους ευάλωτους συνανθρώπους, συνεχίζει ο κ. Πατούλης υπενθυμίζοντας και τις κοινές δράσεις με την Περιφέρεια σε διεθνείς κρίσεις, όπως: Η διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών, η συγκέντρωση και μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία και παλαιότερα ανάλογη βοήθεια για τους πληγέντες από το σεισμό στην Αλβανία.

Εκφράζει την ικανοποίησή, του για την απονομή πτυχίων και προαγωγών σε εθελοντές του τομέα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Πολεμικό Μουσείο.

Δηλώνει ότι «ως Περιφέρεια Αττικής, θα είμαστε διαρκώς αρωγοί, μέτοχοι και κοινωνοί του σπουδαίου ανθρωπιστικού ρόλου που διαδραματίζει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο οποίος εκφράζεται μέσα από την αφοσίωση στο καθήκον που επιδεικνύει κάθε ερυθροσταυρίτης και ερυθροσταυρίτισσα, όταν οι περιστάσεις το απαιτούν, όταν οι δύσκολες ώρες της φυσικής και ανθρώπινης καταστροφής, του πολέμου, της ασθένειας, της επιδημίας, των δεινών και των πολέμων, κρούουν την πόρτα της ανθρωπότητας.».


Τέλος σημειώνει ότι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, αναφορά-τιμή στην ημερομηνία γέννησης του μεγάλου ακτιβιστή, ιδεολόγου και ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν, αποτελεί και υπενθύμιση για την αδιάκοπη απόδοση τιμής που οφείλουμε στον κάθε εθελοντή του Ερυθρού Σταυρού, που με πίστη στις αρχές του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, της ουδετερότητας και πάνω από όλα στην αγάπη για τον συνάνθρωπο, εισφέρει αθόρυβα και ανιδιοτελώς σε όσους έχουν ανάγκη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “«Θα παραμείνουμε αρωγοί στο πολύτιμο έργο σας», δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου”