Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Στο Τατόι για αυτοψία η οικογένεια του – Ποιοι θα παραστούν στην κηδεία

Στο Τατόι βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι στενοί συγγενείς του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών, αλλά και για τους χώρους στους οποίους θα τελεστεί η ταφή.


Πιο συγκεκριμένα, πρώτος έφτασε στο σημείο ο γιος του, Νικόλαος, συνοδευόμενος από την σύζυγο του Τατιάνα Μπλάτνικ, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και η σύζυγος του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, Άννα Μαρία, ο αδερφή του, Σοφία, αλλά και ο μικρότερος γιος του, Φίλιππος.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται από χθες οι εργασίες για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, εκεί όπου βρίσκεται το βασιλικό νεκροταφείο στο κτήμα Τατοΐου, ώστε να είναι έτοιμοι για την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου που θα πραγματοποιηθεί η ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική κυβέρνηση, αποφάσισε ότι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης, κοντά στους προγόνους του στο Τατόι.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, η οποία ορίστηκε ως υπεύθυνη για τη διαμόρφωση του χώρου. Η ίδια βρέθηκε χθες στο Τατόι για να ερευνήσει το χώρο και να οργανωθούν οι εργασίες.


Ισχυρή είναι η παρουσία της αστυνομίας για τη φύλαξη του μνημείου όσο και για τα μέτρα ασφαλείας τα οποία θα ληφθούν, δεδομένου ότι αναμένονται πολλές προσωπικότητες από το εξωτερικό. Θα τηρηθούν μάλιστα όλες οι διαδικασίες που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους επίσημους από το εξωτερικό που θα παραστούν στην κηδεία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποι από τις βασιλικές οικογένειες Δανίας, Σουηδίας, Ισπανίας και Νορβηγίας, αναμένεται να δώσουν το παρών στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Πιθανολογείται ότι θα παρευρεθεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, βαφτισιμιός του Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η άφιξη του βασιλιά της Ισπανίας Φιλίππου, αλλά και η άφιξη του επίτιμου βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, ο οποίος είναι κουνιάδος του εκλιπόντος.

Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αποδέχθηκε το αίτημα της οικογένειας να τελέσει την εξόδιο ακολουθία την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στη Μητρόπολη Αθηνών.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *