Τέμπη: Σήμερα η απολογία του πρώην προέδρου του ΟΣΕ και ακόμα δύο στελεχών

Ενώπιον του εφέτη ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας αναμένεται να βρεθούν σήμερα Δευτέρα 29 Μαΐου ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ καθώς και δύο μέλη της επιτροπής μετατάξεων, προκειμένου να απολογηθούν για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μετά την προθεσμία που έλαβαν την περασμένη Παρασκευή.


Τα τρία στελέχη του ΟΣΕ κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στην τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας στη συγκεκριμένη θέση, ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας και τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος.

Όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα γνωστό, στο πλαίσιο του 1ου κύκλου κινητικότητας έτους 2022, ο ΟΣΕ υπέβαλε αίτημα στην Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, μεταξύ άλλων για την κάλυψη μιας θέσης σταθμάρχη ΔΕ με σχέση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στη Λάρισα, με μετάταξη, σύμφωνα με το larissanet.gr.

Το αίτημα για τη θέση αυτή περιελάμβανε μεταξύ άλλων πρόσθετα απαιτούμενα τυπικά ή ουσιαστικά προσόντα του φορέα υποδοχής ήτοι, ο υπό μετάταξη υπάλληλος να χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και να έχει ηλικία έως και 48 έτη. Τότε, ο προφυλακισμένος σήμερα σταθμάρχης, υπέβαλε αίτηση για μετάταξη στην παραπάνω θέση παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν 58 ετών, ξεπερνούσε δηλαδή κατά 10 περίπου χρόνια το ηλικιακό όριο των 48 ετών που είχε θέσει ο ΟΣΕ για την προς κάλυψη θέση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Το Τριμελές Συμβούλιο, το οποίο είχε αρμοδιότητα να αξιολογεί τις αιτήσεις και να διατυπώνει σύμφωνη γνώμη για τη μετάταξη, εφόσον ο υποψήφιος πληροί τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα έκανε δεκτή την παραπάνω αίτηση χωρίς να αναφέρει ειδικά κάτι για τον εν λόγω υπάλληλο.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *