Τέμπη: Ανακοινώνεται σήμερα η «υπερκομματική επιτροπή» που θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος

Μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών χθες από τον Κώστα Καραμανλή στον διάδοχό του, Γιώργο Γεραπετρίτη, σήμερα, Παρασκευή 3 Μαρτίου αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με την «υπερκομματική επιτροπή», την Επιτροπή δηλαδή που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη διερεύνηση των αιτίων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.


Η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει εκτός από τα αίτια του δυστυχήματος και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερκομματική αυτή επιτροπή θα στελεχωθεί από μια μικρή και ευέλικτη ομάδα λίγων ατόμων, καθηγητών πανεπιστημίων με ειδίκευση στο αντικείμενο που θα κληθούν να εξετάσουν.

Την εποπτεία της επιτροπής θα αναλάβει ο ίδιος ο νέος υπουργός Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά την χθεσινή τελετή παραλαβής των καθηκόντων του, ο υπουργός σημείωσε: «Είναι μία πάρα πολύ βαριά ευθύνη. Έχω συνηθίσει στη ζωή μου να αναλαμβάνω τέτοιες ευθύνες και επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματική τραγωδία, εγώ θέλω πρώτα από όλα, να ζητήσω συγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν, κάνοντας μία συνολική αυτοκριτική και για όλο το πολιτικό σύστημα και την Πολιτεία και θέλω ειλικρινά κοιτώντας στα μάτια τους ανθρώπους αυτούς, να πω ότι αυτό το δύσκολο και στενάχωρο έργο θα φτάσει μέχρι τέλος», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 σκέψεις για “Τέμπη: Ανακοινώνεται σήμερα η «υπερκομματική επιτροπή» που θα ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος”