Τέμπη: Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο έμπειρος σταθμάρχης

 

Ο έμπειρος σταθμάρχης που είχε βάρδια πριν το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη και είχε φύγει νωρίτερα από το σταθμαρχείο Λάρισας, αφήνοντας μόνο του τον 59χρονο σταθμάρχη που έκανε το μοιραίο λάθος και οδήγησε στη σύγκρουση των δυο τρένων, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης.


Ο έμπειρος σταθμάρχης της Λάρισας, που κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από το πόστο του τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος, παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον εφέτη ανακριτή.

Ο σταθμάρχης αφέθηκε ελεύθρος με περιοριστικούς όρους, οι οποίοι είναιαπαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής κατοικίας και καταβολή εγγύησης 15.000 ευρώ.

Ο σταθμάρχης ρωτήθηκε για πολλά από τον ανακριτή, όπως για τις βάρδιες που σβήστηκαν με μπλάνκο και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να υποστήριξε ότι το ωράριό του έληγε στις 23:00 και παρότι έφυγε νωρίτερα, δεν θα μπορούσε να αποφευχθεί ό,τι έγινε καθώς το τρένο έφτασε στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 23:00, γύρω στις 23:02.

Ο κατηγορούμενος μόνιμος σταθμάρχης, ο οποίος ήταν στην απογευματινή βάρδια από τις 14:00 έως τις 23:00, έχει καλέσει προς υπεράσπισή του, τρεις μόνιμους συναδέλφους του, δύο σταθμάρχες και έναν κλειδούχο, οι οποίοι θα καταθέσουν πως ουσιαστικά η αλλαγή της βάρδιας γινόταν όταν ερχόταν ο επόμενος σταθμάρχης.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *