Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό: Στάση εργασίας σήμερα σε λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00

 

Νέα ταλαιπωρία περιμένει και σήμερα (6.4.2023) το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ ανακοίνωσαν στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 16:00.


Έτσι από τις 11:00 έως τις 16:00 σήμερα Πέμπτη η Αθήνα θα μείνει χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν «συγκοινωνίες ασφαλείας, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή» και ζητούν «να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης και του υπουργείου όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς του εργαζόμενους».

Τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες από τις 10:00 π.μ. ενώ η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται μετά τις 17:00.

Κανονικά θα κινούνται τα Λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ, καθώς και τα υπόλοιπα μέσα.


Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ ζητούν «συγκοινωνίες ασφαλείας, σύγχρονες, ποιοτικές με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή». Μάλιστα, στα αιτήματά τους αναφέρουν: «Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της διοίκησης και του υπουργείου όσον αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις προς του εργαζόμενους».


Στάση εργασίας και στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει σήμερα Πέμπτη (6.4.2023) για 5 ώρες και η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προκήρυξαν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00 με την διοίκηση του οργανισμού να τους ζητάει να ανακαλέσουν την απόφασή τους.

«Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καλεί το συνδικάτο των εργαζομένων του οργανισμού να αναστείλει την αδικαιολόγητη κινητοποίηση που θα ταλαιπωρήσει το επιβατικό κοινό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Τονίζεται, ότι «κατά την διάρκειά της στάσης εργασίας δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία, ούτε με προσωπικό ασφαλείας. Μόνη εξαίρεση θα αποτελέσουν τα ειδικά διασκευασμένα οχήματα εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, τα οποία θα κυκλοφορούν κανονικά».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *