Τάκης Θεοδωρικάκος: «Άμεση προτεραιότητα που κάνουμε πράξη η κατασκευή του φράχτη»

Η Ελλάδα βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για να αποκρούσει νέα κύματα παράνομων μεταναστών από την Τουρκία, έχοντας ως όπλα της τη συνοριοφυλακή, τον Φράχτη στον Έβρο, τόνισε στο Mega ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Β3 Αθηνών Τάκης Θεοδωρικάκος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις. Νωρίτερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ανέφερε ότι εάν δεν υπήρχε ο φράχτης στον Έβρο θα έμπαιναν στην χώρα μας 270.000 παράνομοι μετανάστες.


Σε σχέση με τις εκλογές στην Τουρκία ανέφερε ότι δεν υπάρχει προτίμηση από την Ελλάδα για το ποιος θα εκλεγεί, σημειώνοντας ότι «δική μας στρατηγική επιλογή είναι να συνεχίσουμε την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας, την ενίσχυση του διεθνούς κύρους και της αξιοπιστίας της. Όσον αφορά στο πρόβλημα του μεταναστευτικού, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να φυλάμε αποτελεσματικά τα σύνορά μας. Γι’ αυτό τον σκοπό εκτός από τους συνοριοφύλακες, έχουμε αποφασίσει και ήδη εκτελούμε την επέκταση του φράκτη στο σύνολο του ποταμού Έβρου. Αυτό σημαίνει πρακτικά Φράχτης σε 140 χλμ στο ποτάμι. Είμαστε εξίσου αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη χρηματοδότηση του έργου από την ΕΕ, αφού όλοι ξέρουν ότι τα σύνορά μας είναι και ευρωτουρκικά σύνορα».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών μετά τις εκλογές στην Τουρκία, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για γκρίζα πολιτική και για «ήξεις αφίξεις» στο ζήτημα του Φράχτη τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την κατασκευή του γιατί πρόκειται για το αποτελεσματικότερο μέτρο αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα σημαντικό οχυρωματικό έργο.

Παράλληλα ο κ. Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση αλλά την ίδια την Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας έχει αποδεχθεί ότι θα είναι δεύτερος στις εκλογές και αυτό που επιδιώκει είναι ένα ποσοστό που θα τον προστατεύσει ώστε να μην έχει μεγάλες αναταράξεις στο κόμμα του.


Αρνούμενος τις δημοσκοπήσεις, είπε, αρνείται την πραγματικότητα. Παραμένει αμετανόητος σε μια συνταγή «καταστροφής», σημειώνοντας ότι όλα όσα επαγγέλλεται αποτελούν επικίνδυνα πειράματα, εμμονές και ιδεοληψίες που ο λαός στην περίοδο της διακυβέρνησής του πλήρωσε με περισσότερα από 100 δις ευρώ.


«Στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος του ιδεοληπτικού DNA του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι παρωχημένο, παραδοσιακά αντιδεξιό, βγαλμένο από άλλες εποχές», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα σενάρια περί συνεργασιών και συναίνεσης επισήμανε ότι «Η συναίνεση αποδεικνύεται στην πράξη με γνώμονα την κοινωνία και όχι προσχηματικά για την κατάληψη της εξουσίας. Όχι ευκαιριακά και μόνο προεκλογικά», σημειώνοντας ότι η ΝΔ «άνοιξε σε πρόσωπα και ιδέες και διεύρυνε τα παραδοσιακά της όρια»

Ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί απολύτως εφικτή την αυτοδυναμία επισημαίνοντας ότι «τα χρόνια που έρχονται δεν θα είναι εύκολα. Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη από σωστό προσανατολισμό στην πυξίδα και σταθερό χέρι στο τιμόνι».

Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα ασφάλειας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι «η ασφάλεια είναι συστατικό στοιχείο κάθε πολιτικής, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν υπάρχει ελευθερία, δεν υπάρχει ευημερία, δεν μπορεί να λειτουργήσει η Δημοκρατία μας. Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού της και την αποτελεσματικότητα στη δράση της».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Τάκης Θεοδωρικάκος: «Άμεση προτεραιότητα που κάνουμε πράξη η κατασκευή του φράχτη»”