Τα «τρία καλά» και προάγγελοι  νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές – Πανίσχυρη ενότητα, κυβερνητικό έργο, αξιοπιστία

 

Εκείνη η ατάκα του θυμόσοφου λαού μας μπορεί να λέει «τα τρία κακά της μοίρας του», αλλά στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας και των εκλογών ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Ισχύει το «τρία καλά της μοίρας της». Η ΝΔ έχει στα χέρια της τρεις άσους με τους οποίους αναμένεται να κερδίσει με εμφατικό τρόπο τις εκλογές. Και αυτό δεν περιέχει κανένα ίχνος υπερβολής.


Θα μπορούσε εύκολα η κυβέρνηση να έχει ως καλό χαρτί τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν ξεκάθαρα και με εντυπωσιακό τρόπο πως η ψαλίδα ανοίγει συνέχεια, η ΝΔ καλπάζει και η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά πάνω από τις 6 μονάδες, φτάνει στις 6,5 μονάδες και αυξάνεται συνέχεια. Η ΝΔ όμως, δεν μπαίνει στη διαδικασία αυτή.

Τα τρία καλά χαρτιά της τα οποία θεωρεί ότι θα της δώσουν τη νίκη στην μεγάλη παρτίδα των εκλογών είναι από την μια η πανίσχυρη ενότητά της, από την άλλη το τεράστιο κυβερνητικό έργο και η αξιοπιστία της.

Η ενότητα

Η Νέα Δημοκρατία πάει ενωμένη στις εκλογές. Σε όλα τα επίπεδα. Η χθεσινή μάλιστα παρουσία των Κυριάκου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για τη Ευρώπη στο Ζάππειο, μίλησε από μόνη της και δεν χρειάζεται να πει κανείς το παραμικρό παραπάνω.


Το κυβερνητικό έργο


Το κυβερνητικό έργο μιλάει κι αυτό από μόνο του. Η Ελλάδα άλλαξε. Από ασχημόπαπο έγινε κύκνος. Από παρίας έγινε κράτος που το φέρνουν πολλοί ως παράδειγμα στην Ευρώπη. Η οικονομία της έγινε παράδειγμα προς μίμηση και οι δείκτες ανάπτυξης τα λένε όλα, ενώ έχουν φέρει τη χώρα μας σε πρώτες θέσεις σε πολλά επίπεδα.

Το επικό ρεκόρ με την επίτευξη πρωτογενούς  πλεονάσματος ήταν μια τεράστια επιτυχία και έδειξε το μέγεθος της τιτάνιας δουλειάς που έκανε η κυβέρνηση. Και όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για όλο τον κόσμο. Οι τεράστιες επιτυχίες καταγράφηκαν σε ένα δυσμενές περιβάλλον. Ο κορονοϊός, η οικονομική κρίση, η ενεργειακή κρίση, ο πόλεμος στην Ουκρανία σύνθλιψαν πολλά κράτη, αλλά η χώρα μας όχι μόνο άντεξε, αλλά έκανε τεράστια άλματα μπροστά και κατέγραψε μυθικές επιτυχίες.

ΟΙ επενδύσεις έσπασαν κάθε ρεκόρ. Επιχειρήσεις που πέθαιναν, αναστήθηκαν. Θέλετε παράδειγμα; Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Από μια επιχείρηση που ήταν κλινικά νεκρή, μεταβιβάστηκε σε νέα ιδιοκτησία όχι μόνο αναστήθηκε, αλλά πλέον ζει και βασιλεύει, φέρνει λεφτά στα κρατικά ταμεία και γεμίζει με λεφτά τις τσέπες των άλλοτε εξαθλιωμένων εργαζομένων της.

Η οικονομία μπήκε σε τάξη. Η κυβέρνηση παρά τις δυσκολίες έδωσε τεράστιες οικονομικές ανάσες στον κόσμο. Με την αύξηση του κατώτατου μισθού με την καλυτέρευση των εργασιακών σχέσεων, με τις ανάσες για τα νοικοκυριά μέσα από το Καλάθια των Νοικοκυριών, τα Market Pass, τα Fuel Pass, τις επιδοτήσεις στο ρεύμα και το φυσικό αέριο.


Τα πεπραγμένα είναι πολλά, πάρα πολλά. Ο κατάλογος είναι ατέλειωτος. Και όπως υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η επόκμενη 4ετία θα είναι ακόμα καλύτερη με νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό με επιδόματα παιδιά, με αύξηση στον μέσο μισθό που θα φτάσει στο 1.500 ευρώ.

Αξιοπιστία

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να λέει ότι ήταν αξιόπιστη, τήρησε τις δεσμεύσεις της πρώτης 4ετίας μέχρι κεραίας. Σίγουρα θα μπορούσε να είχε κάνει κι άλλα. Και ήθελε να κάνει κι άλλα. Οι διεθνείς συγκυρίες ομως, ο κορονοϊός, ο πόλεμος στην Ουκρανία αποτέλεσαν τροχοπέδη σε πολλά σχέδια.

Από την άλλη, όμως, δεν έταξε λαγούς με πετραχήλια. Δεν είχε μοιράσει υποσχέσεις που δεν της τήρησε. Δεν είπε ψέμματα. Είπε πράγματα που μπορούσε να κάνει και τα έκανε. Σε μια περίοδο που το ψέμα δίνει και παίρνει, η ΝΔ έκανε πράξη και έργο την αξιοπιστία.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Τα «τρία καλά» και προάγγελοι  νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές – Πανίσχυρη ενότητα, κυβερνητικό έργο, αξιοπιστία”