Τα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στον δήμο Σαρωνικού στο επίκεντρο συνάντησης του Γ. Πατούλη με τον δήμαρχο Χρ. Γκίνη

Η πορεία ολοκλήρωσης των έργων τα οποία χρηματοδοτεί η περιφέρεια Αττικής στο δήμο Σαρωνικού και οι δυνατότητες για περαιτέρω χρηματοδοτήσεις αναγκαίων έργων για την ανάπτυξη της περιοχής, εξετάστηκε στη συνάντηση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με τον νέο δήμαρχο Σαρωνικού Χρ. Γκίνη (διαδέχθηκε πρόσφατα τον Πέτρο Φιλίππου ο οποίος παραιτήθηκε για να συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές, ως υποψήφιος Αν. Αττικής).


Ο περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή θητεία στον Χρ. Γκίνη, επισημαίνοντας ότι η συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου θα συνεχιστεί στο ίδιο θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια συνεργασίας και με τον προηγούμενο δήμαρχο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Γ. Ασπρουλάκης: Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τα οδικά έργα και τη βελτίωση του οδοφωτισμού στην παραλιακή Βάρκιζας – Σουνίου και προαναγγέλθηκαν παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Επίσης, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Σαρωνίδα, ενώ σύντομα θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία για την προκήρυξη του έργου απορροής όμβριων.

Στο στάδιο ολοκλήρωσης είναι και η κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων, ενώ η Περιφέρεια προχωρά στην οριοθέτηση των ρεμάτων, ένα κομβικό έργο για την ασφάλεια των κατοίκων.


Σε πορεία υλοποίησης είναι οι παρεμβάσεις για αναβαθμίσεις σχολείων στην Παλαιά Φώκαια ενώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας έχουν ενταχθεί κονδύλια για αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων του Δήμου.


Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια εστιάζει στην περαιτέρω ανάπτυξή του Δήμου εντάσσοντάς τον στο ευρύτερο πλαίσιο της αναμόρφωσης ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Βόρειο-Ανατολικής Αττικής. Αναφερόμενος δε, στα υπό περάτωση έργα υποδομών, τόνισε ότι «υπάρχει ακόμη ευρύ πεδίο συνεργασίας για την υλοποίηση έργων προς όφελος των πολιτών, της ασφάλειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της περαιτέρω ανάδειξης της περιοχής».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χρ. Γκίνης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη στήριξή του στα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η περιφέρεια Αττικής θα σταθεί αρωγός στην υλοποίηση και άλλων αναπτυξιακών έργων.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *