Τ. Θεοδωρικάκος: Είχαν οικονομικό κίνητρο οι Πακιστανοί που σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα

Για το τρομοκρατικό κύκλωμα που σχεδίαζε χτύπημα στο ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή και την εξάρθρωση του από την ΕΛ.ΑΣ. και την ΕΥΠ μίλησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.


Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι οι έρευνες συνεχίζονται και μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η συμμετοχή Ελλήνων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για νέες συλλήψεις που σχετίζονται με την υπόθεση. «Πρόκειται για σημαντική υπόθεση. Οι άνθρωποι αυτοί είχαν ως στόχους συγκεκριμένα σημεία στην Αθήνα, εβραϊκού, ισραηλινού ενδιαφέροντος, εξού και τα συγχαρητήρια Νετανιάχου», τόνισε, προσθέτοντας ότι βρέθηκαν αποδείξεις και έχουν συλληφθεί.

Όσον αφορά το κίνητρο των δύο συλληφθέντων ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι φαίνεται «να ήταν οικονομικό».

«Οι Πακιστανοί βρίσκονταν σε επικοινωνία με ομοεθνή τους που φέρεται να ήταν στο Ιράν και όχι στην Ελλάδα», ανέφερε ο υπουργός προσθέτοντας ότι διερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων, όχι μόνο των δύο συλληφθέντων.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με την αστυνομία και την ΕΥΠ οργάνωσαν επιτυχώς επιχείρηση σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Σπάρτη.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *