Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία – Το ΥΠΕΞ της χώρας ανέφερε: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα της «τουρκικής μειονότητας» της Δυτικής Θράκης

Η Τουρκία συνεχίζει ακάθεκτη να ρίχνει λάδι στην φωτιά των σχέσεων με την Ελλάδα και να προκαλεί. Αυτή τη φορά το θερμόμετρο ανέβασε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που μιλούσε σε ανάρτησή του περί… τουρκικής μειονότητας στην Θράκη.


Το ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας σε ανάρτησή του στο twitter ανέφερε ότι οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης συνεχίζουν τον αγώνα για την τουρκικότητα εδώ και 30 χρόνια και η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την στήριξή της στην – όπως την χαρακτήριζε –  «τουρκική μειονότητα» και θα δεν αφήσει μόνη της τους ομογενείς αδελφούς της.

Αναλυτικά τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε στο ποστ που έκανε:

«Ο αγώνας για την τουρκικότητα που δίνουν οι Δυτικοθρακιώτες ομογενείς μας για περισσότερα από 30 χρόνια συνεχίζεται και σήμερα με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά την υποστήριξή της σε αυτόν τον δίκαιο αγώνα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης και δεν θα αφήσει μόνους τους ομογενείς αδελφούς της».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *