Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου στην Τουρκία: «Είμαι χαρούμενος με την παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ» – Κοινή επίσκεψη στην πληγωμένη από το σεισμό Αντιόχεια

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται από σήμερα το πρωί στην Τουρκία με αφορμή το φονικό σεισμό στη χώρα. Ο Έλληνας ΥΠΕΞ έγινε δεκτός από τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο αεροδρόμιο των Αδάνων.


Η υποδοχή ήταν θερμή. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έφτασε στο αεροδρόμιο των Αδάνων λίγο μετά τις 9 το πρωί σήμερα και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αμέσως μετά οι δυο άνδρες είχαν συνάντηση περίπου μισής ώρας.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο  Μεβλούτ Τσαβούσογλου πέταξαν με ελικόπτερο για το κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια, όπου είναι το κέντρο διαχείρισης της τεράστιας καταστροφής μετά τους δύο φονικούς σεισμούς που έπληξαν δέκα επαρχίες της Τουρκίας.

«Θα ήθελα να έρχομαι για χαρές, όχι για τέτοια ζητήματα, αλλά είμαστε εδώ τώρα», δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, μόλις έφτασε στο κέντρο πολιτικής προστασίας στην Αντιόχεια.

Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε στην ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, Μανώλη Κωστίδη, ότι «είμαι πολύ χαρούμενος με την παρουσία του Νίκου Δένδια».


Ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Τουρκία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου και ο δεύτερος από όλο τον κόσμο (ο πρώτος ήταν χθες ο ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν).


Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί και με τα μέλη της Ελληνικής Αποστολής βοηθείας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *