Συνάντηση Δένδια – Τασβούσογλου: Η Άγκυρα θα ψηφίσει «Ελλάδα» για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Σε εξαιρετικό κλίμα έγινε σήμερα (20.3.2023) στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Από την συνάντηση βγήκε και μια πολύ σημαντική είδηση. Οι Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανακοίνωσαν μετά τη συνάντησή τους ότι η Τουρκία θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της χώρας μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ως μη μόνιμο μέλος.

Από την άλλη η Ελλάδα θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO).

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών μίλησε για μια επικοδομητική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα μεταβούμε μαζί στην διάσκεψη για την Τουρκία και την Συρία αμέσως μετά. Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Μεβλούτ γιατί ήταν ο πρώτος υπουργός που με κάλεσε μετά την τραγωδία των Τεμπών και μου μετέφερε τα συλλυπητήρια του ίδιου και του Ταγίπ Ερντογάν και βοήθεια αν χρειαστεί. Επίσης, είπε ο κ. Δένδιας, είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την έκδοση του Έλληνα κρατούμενου για να παραστεί στην κηδεία του γιου του μετά την τραγωδία των Τεμπών».


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *