Έληξε ο συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για ύποπτο αντικείμενο μπροστά από το Ρωσικό Προξενείο – Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη από το ΤΕΕΜ, αλλά η σακούλα είχε τελικά πιτόγυρα!

Συναγερμός σήμανε στη Θεσσαλονίκη μετά από την εύρεση ενός ύποπτου αντικείμενο μπροστά από το Ρωσικό Προξενείο. Τελικά αποδείχτηκε ότι η σακούλα ήταν ακίνδυνη και είχε μέσα πιτόγυρα!


Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ένα άτομο πέρασε τρέχοντας μπροστά από το προξενείο και πέταξε προς την είσοδο μια μαύρη σακούλα. Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Άμεσα επίσης αποκλείστηκαν οι δρόμοι πέριξ του Ρωσικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Δημοσθένους, στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Το κλιμάκιο του ΤΕΕΜ έκανε ελεχγόμενη έκρηξη και αποδείχτηκε ότι η σακούλα ήταν τελικά ακίνδυνη. Η σακούλα είχε πάνω της την επιγραφή “ρωσικός κόσμος“. Μέσα στη σακούλα υπήρχαν χαρτιά και σάντουιτς με γύρο!

Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν γίνει και άλλες ακτιβιστικές ενέργειες που έφεραν την επιγραφή “ρωσικός κόσμος”.


Η αστυνομία κινητοποιήθηκε πάντως, αμέσως διότι συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι… καιροί είναι επικίνδυνοι και κάθε… περίεργη κατάσταση μπορεί να θεωρηθεί ως απειλή.


Η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης σε βίντεο του Thestival.gr

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 σκέψεις για “Έληξε ο συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για ύποπτο αντικείμενο μπροστά από το Ρωσικό Προξενείο – Έγινε ελεγχόμενη έκρηξη από το ΤΕΕΜ, αλλά η σακούλα είχε τελικά πιτόγυρα!”