Στις 20:00 απόψε η ετυμηγορία του Αρείου Πάγου για την συμμετοχή των κομμάτων Κασιδιάρη και Κανελλόπουλου στις εκλογές

 

Ο Άρειος Πάγος ενημέρωσε ότι η ανακήρυξη των συνδυασμών των κομμάτων που θα μετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου θα γίνει απόψε (2.5.2023) στις 20:00, οπότε αυτό το βράδυ θα ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο γιαυην συμμετοχή των κομμάτων του Ηλία Κασιδιάρη και του Αναστάσιου Κανελλόπουλου στις εκλογές της 21ης Μαΐου.


“Η ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψήφιων αυτών, θα γίνει σήμερα, 2/5/2023, στις 20:00 στο ακροατήριο του Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου (1ος όροφος, ακροατήριο 102). Επισημαίνουμε ότι, λόγω της χωρητικότητας του ακροατηρίου, 2 μόνο εκπρόσωποι από κάθε συνδυασμό μπορούν να εισέλθουν στο κτίριο. Η είσοδος του Αρείου Πάγου θα ανοίξει από τις 19:00”, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου.

Από τη Κυριακή το απόγευμα, όταν απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης τριών δικαστών που είχε καταθέσει το Εθνικό Κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη, άρχισε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ανακήρυξη των κομμάτων με τους αρεοπαγίτες να αποφασίζουν εάν τα κόμματα, οι συνασπισμοί κομμάτων και οι μεμονωμένοι υποψήφιοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρούν τις προϋποθέσεις για συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των νομοθετικών διατάξεων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά από τον Άρειο Πάγο, απαγορεύεται η συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση πολιτικών κομμάτων τα οποία δεν εξυπηρετούν την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *