Στη στέψη του Καρόλου η Κ. Σακελλαροπούλου: «Θέλω να συγχαρώ τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα για την ενθρόνισή τους»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη σήμερα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στη στέψη του βασιλιά Καρόλου στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.


Η κ. Σακελλαροπούλου, μετά την τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου παρέστη και στη δεξίωση που παρατέθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών James Cleverly.

Σε δήλωση της, έδωσε τα συγχαρητήρια της στον Βασιλιά Κάρολο αλλά και στην Βασίλισσα Καμίλα. «Εκ μέρους του ελληνικού λαού, αλλά και προσωπικά, μακρά και επιτυχημένη πορεία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Θέλω να συγχαρώ τον Βασιλιά Κάρολο και την Βασίλισσα Καμίλα για την ενθρόνισή τους και να τους ευχηθώ, εκ μέρους του ελληνικού λαού, αλλά και προσωπικά, μακρά και επιτυχημένη πορεία.


Είμαι βέβαιη ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας.


Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».

Η κ. Σακελλαροπούλου, χθες παρευρέθηκε και στη δεξίωση που παρέθεσαν ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και η Βασίλισσα στους Αρχηγούς Κρατών και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους στο Μπάκιγχαμ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μια σκέψη για “Στη στέψη του Καρόλου η Κ. Σακελλαροπούλου: «Θέλω να συγχαρώ τον βασιλιά Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα για την ενθρόνισή τους»”