Στη φυλακή για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

Στη φυλακή οδηγήθηκε για απάτη σε βάρος επιχειρηματιών ο προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Το πρώην στέλεχος της Novartis, έχει φωτογραφηθεί ως ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, «Μάξιμος Σαράφης.


Οι δύο συγκατηγορούμενοι του Δεστεμπασίδη αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους.

Όλοι οι κατηγορούμενοι απολογήθηκαν για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαπάτησης επενδυτών μέσω δανείων.

Στον Φιλίστωρ Δεστεμπασίδη, άλλοτε στέλεχος επιχειρήσεων και διευθυντής επικοινωνίας της Novartis αποδίδεται κεντρικός ρόλος στην υπόθεση, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, φέρεται να δρούσε ως εγκέφαλος ομάδας προσώπων που υποσχόμενοι άμεσες δανειοδοτήσεις σε επιχειρηματίες από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα.

Στην δικογραφία αναφέρεται πως η οργάνωση προσέλκυε τα θύματα της πείθοντας τα, ότι θα εξασφάλιζε απευθείας δανειοδότηση από τράπεζες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η οποία θα γινόταν, σε κάποιες περιπτώσεις, μέσω της ανύπαρκτης, κατά τη δικογραφία, εταιρείας «Ζahrat Commercial Brokers LLC» με έδρα το Αμπού Ντάμπι την οποία ο βασικός κατηγορούμενος εμφανιζόταν να εκπροσωπεί στην Ελλάδα.


Οι υποψήφιοι δανειολήπτες καλούνταν να καταβάλλουν μία σειρά ποσών για ασφαλίσεις, εγγυήσεις, νομιμοποιητικά έγγραφα κά που υποδείκνυαν τα φερόμενα μέλη της οργάνωσης.


Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της φερόμενης ως… οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *