Στα χέρια της Αστυνομίας οι «Ροζ Πάνθηρες» που λήστεψαν την Rolex στην Αθήνα

Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. δύο άτομα από την εγκληματική οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες» (Pink Panthers), τα μέλη της οποίας διέπραξαν ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο Rolex στην Αττική στις 21 Δεκεμβρίου, αφαιρώντας 24 πολυτελή ρολόγια, συνολικής αξίας περίπου 135.000 ευρώ.


Παράλληλα, έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τριών ακόμη μελών της οργάνωσης, ενώ εξιχνιάστηκαν και δύο κλοπές μοτοσικλετών, τις οποίες χρησιμοποίησαν κατά την τέλεση της ληστείας.

Οι μοτοσικλέτες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την αστυνομία ως μέλη της οργάνωσης ταυτοποιήθηκαν πέντε άτομα, από τα οποία ένας ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η οργάνωση ήταν δομημένη στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών ομάδων και οργανώσεων του Βαλκανικού οργανωμένου εγκλήματος, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι ομάδες Pink Panthers.


Οι ομάδες αυτές παρουσιάζουν διεθνή δράση και στοχοποιούν κυρίως κοσμηματοπωλεία, όπου διαπράττουν ληστείες με την μέθοδο «smash and grab» ή διαρρήξεις με την μέθοδο «ram and raid».


Λειτουργούν με «επαγγελματικό» τρόπο, έχοντας ως αρχηγό άτομο με μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη δραστηριότητα, κυκλοφορούν με πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, λαμβάνοντας ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης ενώ στο σύνολο των επιθέσεων τους, χρησιμοποιούν τακτικές αυτοψίας και παρακολούθησης του καταστήματος που έχουν στοχοποιήσει, ακόμα και αρκετές ημέρες πριν το «χτύπημα».

Για τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα, τα μέλη της εν λόγω ομάδας:

  • αφαίρεσαν δύο (2) μοτοσικλέτες,
  • προμηθεύτηκαν τον απαραίτητο εξοπλισμό (πιστόλι, σφυρί, μέσα απόκρυψης των χαρακτηριστικών των προσώπων τους),
  • διέμειναν σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Αθήνα για χρονικό διάστημα ελάχιστων ημερών, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως «ορμητήριο»,
  • για τις μετακινήσεις τους πριν και μετά την τέλεση της ληστείας χρησιμοποίησαν οχήματα, τα οποία δεν ανήκαν σε αυτούς, ενώ
  • τρεις εξ’ αυτών εισήλθαν στην Ελλάδα και παρέμειναν σε αυτή το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα για την τέλεση της ληστείας και εξήλθαν από αυτή σε σύντομο χρονικό διάστημα αμέσως μετά την διάπραξή της.

Περαιτέρω, από τη διεξοδική ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν από το σύνολο του προανακριτικού υλικού, τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων καθώς και των πληροφοριακών δεδομένων που περιήλθαν μέσω αστυνομικής συνεργασίας με άλλες χώρες, καταδείχθηκε ο ρόλος κάθε μέλους στην διάπραξη της ληστείας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σκέψεις για “Στα χέρια της Αστυνομίας οι «Ροζ Πάνθηρες» που λήστεψαν την Rolex στην Αθήνα”