Σκληρή και ηχηρή απάντηση της Αθήνας στον Ερντογάν: «Προστατεύουμε την κυριαρχία μας, δεν δεχόμαστε τον αναθεωρητισμό»

Η ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να… περάσει έτσι το νέο σημερινό κρεσέντο του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έστειλε σκληρή και ηχηρή απάντηση στην Άγκυρα.


Η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο, ανέφερε προκλητικά νωρίτερα το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος, σε ομιλία του στην Αττάλεια.

Διπλωματικές πηγές από την Αθήνα απάντησαν στο νέο παραλήρημα Ερντογάν και ανέφεραν: «Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού».

Οι διπλωματικές πηγές ανέφεραν επίσης, ότι η χώρα μας προωθεί την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή, βασισμένη σε κανόνες του διεθνούς δικαίου, ενώ καταδικάζει κάθε μορφή αναθεωρητισμού και επεκτατισμού.

«Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών.


Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού, και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διπλωματικές πηγές.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *