Σήμερα το μπλόκο από τη Βουλή στο κόμμα Κασιδιάρη – «Ναι» θα πουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, άγνωστο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

 

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη στις επερχόμενες εκλογές, καθώς στη ολομέλεια της Βουλής θα ψηφιστεί η τροπολογία της κυβέρνησης, με την οποία τίθενται επιπρόσθετες δικλίδες ασφαλείας για να αποτραπεί η κάθοδος του νέου ακροδεξιού κόμματος του τέως στελέχους της Χρυσής Αυγής.


Κεντρικό θέμα της τροπολογίας είναι η πρόβλεψη ότι την απόφαση για το αν μια οργάνωση, της οποίας ο πραγματικός αρχηγός είναι καταδικασμένος για εγκληματικές πράξεις, μπορεί να συμμετέχει ή όχι στις εκλογές, θα την λάβουν όχι πέντε αλλά και τα 11 μέλη του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου (το Α1), Επικεφαλής του οποίου ήταν μέχρι σήμερα ο Χρήστος Τζανερρίκος.

Η Κυβέρνηση δια του Πρωθυπουργού ήδη από χτες, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση του, κατηγορώντας τον ότι με την απόφαση του να μην ψηφίσει την τροπολογία «κλείνει το μάτι» στην ακροδεξιά.

«Στη Βουλή θα αναλάβουν όλες και όλοι την ευθύνη τους. Αυτοί οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία, είναι οι ίδιοι οι οποίοι «κλείνουν το μάτι» τελικά στη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι οι οποίοι θέλουν τελικά με κάποιο τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο. Δεν είχαν δυσκολία, θέλω να θυμίσω, στο παρελθόν, όποτε χρειαζόταν να συμπορεύονται μαζί τους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. «Μαζί ψήφισαν τότε, για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου, μαζί είχαν συμπορευθεί. Εδώ λοιπόν θα κριθούν όλοι» τόνισε με έμφαση.

Άγνωστο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να μην ψηφίζει κανένα νομοσχέδιο ή τροπολογία της Κυβέρνησης λόγω του θέματος των παρακολουθήσεων και είναι άγνωστο τι θα κάνει σήμερα με αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.


Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ όλα δείχνουν ότι θα στηρίξει τη τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, παρά τις κόντρες του με την Κυβέρνηση

Στη συζήτηση αντιπαράθεση αναμένεται να σημειωθεί και με αφορμή τη συνάντηση που φέρεται να είχαν ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης με τον παραιτηθέντα αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερρίκου, Επικεφαλής ως χθες του Α1 Τμήματος του Σώματος, που θα κληθεί να κρίνει αν θα μπει μπλόκο στη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές.

Η κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου επιβεβαίωσε τη συνάντηση, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση της Κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης, σε καμία φάση αυτής της περιόδου. Κατά τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κρίθηκε χρήσιμο να υπάρξει διαβούλευση με την ηγεσία του Αρείου Πάγου, στο πλαίσιο της νομοθετικής πρωτοβουλίας και δεδομένου ότι υπάρχουν, όπως τόνισε, και δικονομικά ζητήματα λειτουργίας του Δικαστηρίου.


Η αυλαία των εργασιών του Κοινοβουλίου πέφτει σήμερα και η Βουλή θα ανοίξει ξανά μετά το Πάσχα μόνο για να… ξανακλείσει, για να θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα διάλυσης της για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *