Σεισμός στο Ηράκλειο: Τι είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος – Ανησυχία για τον Κορινθιακό κόλπο

Μετά την Κόρινθο, όπου έγιναν αρκετοί σεισμοί και το Ηράκλειο βρέθηκε χθες να… χορεύει στον ρυθμό των Ρίχτερ, καθώς γίνονται εκεί σεισμοί, με τον μεγαλύτερο να είναι αυτός που έγινε χθες το βράδυ (18.5.2023) και ήταν 5,1 Ρίχτερ.


Τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο Ηράκλειο, καταγράφηκαν απανωτές δονήσεις, με μεγαλύτερη ένα σεισμός 4,3 Ρίχτερ, ο οποίος καταγράφηκε στις 02:52, με επίκεντρο περιοχή 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του οικισμού Καλοί Λιμένες Ηρακλείου.

Εκτός από αυτό το σεισμό όμως, υπήρξαν άλλοι 3 πάνω από 3 Ρίχτερ και συγκεκριμένα 3.9, 3.1 και 3.3.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε αρχικά πως το ρήγμα αυτό, δεν έχει σχέση με αυτό του Αρκαλοχωρίου., ενώ τόνισε ότι ένα θέμα με τους τελευταίους σεισμούς είναι πως τα επίκεντρα είναι σε χερσαίο μέρος και όχι στην θάλασσα.

Επίσης σημείωσε πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι πολύ ενεργή σεισμολογικά, ωστόσο είναι αυτή που πριν μερικές δεκαετίες είχε δώσει σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ, και άρα θέλει παρακολούθηση.


Ο Κορινθιακός


Ένα άλλο θέμα που απασχολεί είναι αυτό του Κορινθιακού Κόλπου, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε κάποια δραστηριότητα.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για τους απανωτούς ασθενείς σεισμούς που σημειώθηκαν τελευταία στην Κορινθία και τον Κορινθιακό κόλπο και τόνισε ότι είναι ένα φαινόμενο θέλει παρακολούθηση.

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε ότι ο Κορινθιακός Κόπλος δίνει ένα σεισμό πάνω από 6 Ρίχτερ κάθε 20 – 30 χρόνια. Ο τελευταίος ήταν το 1995, δηλαδή πριν 28 χρόνια. Και όπως είπε, η φύση… είναι αντικειμενική και δεν έχει να κάνει με το εάν θέλουμε να έρθει ο σεισμός ή όχι. Θα έρθει.

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *