Σεισμός στα Καμένα Βούρλα: Παρακολουθούν το φαινόμενο οι σεισμολόγοι – Δεν δείχνει να σχετίζεται με το μεγάλο ρήγμα της Αταλάντης

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την Φθιώτιδα σήμερα το πρωι. Η σεισμική δόνηση έγινε κοντά στα Καμένα Βούρλα. Οι σεισμολόγοι παρακολυθούν το φαινόμενο και για την ώρα δεν δείχνουν μεγάλη ανησυχία.


Την πεποίθησή του ότι ο σεισμός που σημειώθηκε στα Καμένα Βούρλα δεν σχετίζεται με το ρήγμα της Αταλάντης, που δίνει πολύ μεγάλους σεισμούς, εξέφρασε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο protothema.gr

O κ. Λέκκας σημείωσε ότι η σεισμική δόνηση στην περιοχή προέρχεται από ένα μικρότερο μη επικίνδυνο ρήγμα, που οφείλεται στην τρέχουσα σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν προκαλεί ανησυχία η σημερινή ισχυρή δόνηση, καθώς ήδη έχουν σημειωθεί άλλες δύο μικρότερου μεγέθους δονήσεις», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Αθανάσιος Γκανάς, εξήγησε ότι «πρόκειται για ένα υποθαλάσσιο ρήγμα από τα πολλά που έχει η περιοχή στον Άγιο Κωνσταντίνο. Μέτα τα 4,1 Ρίχτερ έχουμε καταγράψει τρεις ασθενέστερους μετασεισμούς. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου».


Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 9 χλμ. ανατολικά των Καμμένων Βούρλων, ενώ το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 10,3 χλμ.


Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *